Maldivler eski Cumhurbaşkanı Muhammed Naşid sığınmacı oldu

Güncelleme Tarihi:

Maldivler eski Cumhurbaşkanı Muhammed Naşid sığınmacı oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2016 09:11

Maldivler'in eski Cumhurbaşkanı Muhammed Naşid İngiltere'den sığınma hakkı aldı.

Haberin Devamı

Sozcu.com.tr'nin aktardığı habere göre Muhammed Naşid, geçen yıl terörle mücadele yasaları çerçevesinde tartışmalı bir şekilde 13 yıl hapse mahkûm edilmişti. Eski Cumhurbaşkanı Naşid’in omurgasındaki bir rahatsızlık için tedavi görmek üzere İngiltere’ye girişine izin verildi.

Naşid’in ofisinden yapılan açıklamada, “Maldivler’de otoriter rejime doğru sapma göz önüne alındığında, kendim ve diğer muhalif politikacılar, sürgünde çalışmaktan başka bir şansa sahip olmadığımızı hissediyoruz, şimdilik…” ifadesi yer aldı.

Eski bir insan hakları savunucu olan Naşid, 2008 yılında ülkede demokratik yollardan göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı olmuştu. Naşid seçilene dek, resmi adı Maldiv Cumhuriyeti olan ülkede 30 yıl boyunca Mamun Abdül Gayyum hüküm sürmüştü.

Haberin Devamı

2012 yılında Naşid, bir yargıcın tutuklanma emrini verdiği gerekçesiyle tutuklandı. Yargıcın akıbetine ilişkin protesto gösterileri ve ordu ayaklanmasını takiben aylar sonra istifa etti. Naşid, darbeyle görevden alındığını savunurken, yerine atanan cumhurbaşkanı yardımcısı bu iddiayı reddetti. Şimdiki Cumhurbaşkanı Abdulla Yameen ise 2013’te tartışmalı bir seçimle yönetime geldi. Yameen ayrıca 30 yıl iktidarda kalan Gayyum’un üvey kardeşi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!