Malatya'ya 3 yeni gölet yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Malatyaya 3 yeni gölet yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 17:36

Haberin Devamı

MALATYA (AA) - AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'ya 3 yeni gölet yapımı kapsamında planlama ve mühendislik ihalesinin yapıldığını, sözleşmelerin imzalandığını bildirdi.

Çalık, yazılı açıklamasında, Malatya'da halen inşaatı süren 9 gölet ve sulaması, projeleri devam eden 3 gölet ve sulamasına ve proje ihalesi yapılan 4 gölet ve sulamasına ek olarak 3 yeni göletin planlama ve mühendislik hizmetleri ihalelerinin yapılarak sözleşmelerinin Devlet Su İşleri (DSİ) 9. Bölge Müdürlüğü tarafından imzalandığını belirtti.

Malatya’ya yeni kazandırılacak göletlerin Hekimhan- Hasançelebi Karapınar Gölet ve Sulaması ile 4 bin 210 dekar, Darende -Yukarı Ulupınar Gölet ve Sulaması ile 3 bin 550 dekar ve Darende-Ilıca Gölet ve Sulamasıyla da 14 bin 670 dekar tarım arazisinin suyla buluşacağını aktaran Çalık, Kuluncak Karaçayır, Hekimhan Kurşunlu, Yaygın, Kuluncak Bicir, Doğanşehir Erkenek, Doğanşehir Elmalı, Darende Ayvalı, Hekimhan Karadere, Hekimhan Budaklı ve Beylerderesi göletlerinin de bu yıl hizmete açılacağını aktardı.

Haberin Devamı

Arapgir Göleti’nin büyütülmesi için çalışmaların yeniden başlatıldığını aktaran Çalık, Doğanşehir-Melet, Kale-Ürüsnü, Pütürge Miryaylası ve Pütürge-Kubbedağı göletlerinin proje ihalelerinin yapıldığını, Güzelyurt Karamahmut, Akçadağ Taşevler ve Darende Çınarköy Göleti’nin ise projelerinin devam ettiğini belirtti.

Çalık, şunları kaydetti:

"AK Parti döneminde planlanan ve yapımına başlanan, bitirilen ve planlaması devam eden gölet sayısı toplamda 24’ü bulmuştur. Bu göletlerimizin büyük bir kısmı 2016 ve 2017 yıllarında hizmete girecektir. Barajlar kenti Malatya artık göletler şehri olmuştur. Bunun geri dönüşümü Malatya ekonomisine ve çiftçimize katkısı olacaktır. İlimiz tarımının büyümesine ve gelişmesine önemli bir altyapı olacaktır. Gölet projelerini kazandırılmasında katkı ve destekleri bulunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na, milletvekili arkadaşlarımıza, parti teşkilatlarımıza, DSİ Genel Müdürlüğü’ne, DSİ 9. Bölge Müdürlüğüne teşekkür ediyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!