Malatya’daki 'Kalkışma Davası'nı Cumhurbaşkanlığı danışmanları da izledi (2)

Güncelleme Tarihi:

Malatya’daki Kalkışma Davasını Cumhurbaşkanlığı danışmanları da izledi (2)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 15:21

Malatya’daki 'Kalkışma Davası'nı Cumhurbaşkanlığı danışmanları da izledi (2)

Haberin Devamı

DURUŞMA SONUNDA KAVGA ÇIKTI
Malatya’da terör örgütü FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, aralarında dönemin 2'nci Ordu Komutanı Adem Huduti ile 2'nci Ordu Kurmay Başkanı Avni Angun’un bulunduğu 28'sı tutuklu 76 sanığın yargılandığı davanın 4’üncü duruşmasının ikinci oturumu bugün yapıldı. Sabah saat 10.00’da Yakınca Spor Salonu’nda hazırlanan 1'inci Ağır Caza Mahkemesi'nde başlayan duruşmayı Cumhurbaşkanı danışmanları Ayşe Türkmenoğlu, Gülay Samancı, Ahmet Karayiğit, saat 13.00’a kadar izleyip notlar aldıktan sonra ayrıldılar.
Cumhurbaşkan’ı danışman heyetiyle gelen ve çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulunan AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili duruşmaya katılmak üzere parti teşkilatı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle, STK’ların tamamı, gazi ve şehit ailelerinin dernekleriyle beraber yoğun katılım sağladıklarını söyledi. Kahtalı şunları söyledi:
“Yine geçen sefer katılmış olduğumuzda duyduğumuz şeyleri yine aynı şeyleri duyuyoruz. Çelişkili açıklamaları görüyoruz. Hakikaten AK Parti olarak, burada müdahil durumdayız. Geçen sefer eksik gördüğümüz eksikleri hem genel merkezimize, hem de Cumhurbaşkan’ımıza iletmiştik, bugün Cumhurbaşkanımızın 3 baş danışmanı, buraya duruşmayı izlemeye gelmişlerdir. Onlar da duruşmayı izlediler. Kanaatleriyle bazı görüşmeleri yaparak inşallah rapor halinde de sunacaklar.”
Kahtalı, bu dava sonuçlanana kadar, 249 şehit için mücadelelerinin devam edeceğini söyledi. 2’nci Ordu ve 7’nci Ana Jet Üssü'nün Malatya’da önemi olduğunu vurgulayan Kahtalı şöyle devam etti:
“2’ncı Ordu'nun ve 7’nci Ana Jet Üssü'nün Malatya’da olması, tabi buradaki bu FETÖ/PDY yapılmasında 7 generalin tutuklanmış olması önemliydi. Malatya’daki bütün halkımızın şahit olduğu ZPT’leri, F 4 savaş uçaklarını pist başı yaptıran, kargo uçaklarını buraya izinsiz bir şekilde indiren bu yapı, bugün burada bu organizasyonun hain darbe girişiminin başında olanlar hesap veriyorlar.”
Saat 14.00’de sanıkların dinlenmesinin ardından Mahkeme Başkanı Vedat Koç tarafından öğle arası verdi. Duruşmayı izleyen AK Partililer, salondan çıkartılırken sanık askerleri yuhaladı. Duruşmayı izlemek için salonda bulunan sanık yakınları da alkışlarla karşılık verdi. Bunun üzerine AK Partililer "Bu hainleri niye alkışlıyorsunuz" diye tepki gösterdi.
İzleyiciler salondan çıkarken, AK Partililer ile sanık yakınları arasındaki tartışma yumruklaşmaya kadar büyüdü. Bunun üzerine AK Parti il yöneticileri polis eşliğinden salondan çıktı. Çevik kuvvet ekipleri mahkeme salonu çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!