Malatya'da "Sofrada Sıfır Artık" Projesi başladı

Güncelleme Tarihi:

Malatyada Sofrada Sıfır Artık Projesi başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 16:04

- Proje kapsamında öğrencilere konferanslar verildi

Haberin Devamı

MALATYA (AA) - Yeşilyurt Belediyesi, ekmek israfının önüne geçmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Sofrada Sıfır Artık" projesini başlattı.

Yeşilyurt Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ekmek israfının önüne geçmek için Belediye, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (CEKÜD) ile "Sofrada Sıfır Artık" Projesi hayata geçirildi.

"Unutma, sen israf ettiğin için başkaları aç kalıyor" sloganıyla farkındalık oluşturulması amaçlanan proje kapsamında 30 okulda eğitim seminerleri düzenlenmesi planlanıyor.

Fethi Gemuhluoğlu Lisesi Konferans salonundaki seminerde konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, ekmek israfına dikkat çekmek, toplumsal duyarlılığı artırmak adına projeyi başlattıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Toplumun sosyal, kültürel ve çevreyle ilgili duyarlılık seviyesinin, toplum gelişme düzeyini gösterdiğini belirten Polat, "İsrafsız bir hayat hedefimiz olmalı. Cenab-ı Allah A-Raf Suresi 31. ayette 'Ey Ademoğulları. Her mescide gidişinizde güzel giysilerinizi giyin ve yiyin, için, fakat israf etmeyin, Çünkü Allah israf edenleri sevmez' diye emretmektedir. Toplum olarak israfın önüne geçmeliyiz" ifadelerini kullandı.

ÇEKÜD Malatya Yönetim Kurul Üyesi İbrahim Önel de projeyle yanlış tüketim alışkanlıklarını değiştirmeye yönelik bireysel ve toplumsal bir farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını aktardı.

Toplantıya, Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Erhan Berk, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!