Malatya'da Mekke'nin Fethi anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Malatyada Mekkenin Fethi anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2018 14:14

Malatya'da Mekke'nin Fethi anlatıldı

Haberin Devamı

Taha AYHAN/MALATYA, (DHA)- MALATYA Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından düzenlenen Medine Dönemi Siyer Dersleri'nin 9'uncusu gerçekleştirildi. Prof. Dr. Adem Apak, Mekke'nin Fethi ve Fetih Hutbesinin değerlendirilmesi ile fethin sonuçlarını anlattı.
Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen derse Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay ile dersin müdavimleri katıldı. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Apak, Hicretin sekizinci yılı Ramazan ayının 20'sinde, Miladi olarak 11 Ocak 630 yılında küçük çaplı bir çatışma dışında neredeyse kansız bir şekilde Mekke'nin fethedildiğini anımsattı. Fethin yapıldığı zaman Peygamberimizin (S.A.V.) yıllarca kendisiyle savaşan, pek çok cefa ve eziyet eden Mekke halkının tamamını affettiğini anlatan Prof. Apak, "Peygamberimiz Mekke halkının gönlünü fethetmiş ve Kureyşliler hep birden Müslüman olmuşlardı" dedi.
Prof. Dr. Adem Apak, Mekke'nin Fethi ile yaşananları anlatarak, "Peygamber Efendimiz, İslam'da emaneti ehline verme uygulamasının gereği olarak Mekke'nin Fethinden sonra da Kabe'nin anahtarını yine önceki dönemde anahtarı elinde tutan kabile mensuplarına verir. Günümüzde de hala öyledir. Hala Mekke'de o nesilden ailenin elinde Kabe anahtarı veya sidanesinin olduğunu ifade edelim" bilgisini verdi.
Prof. Apak, Mekke'nin Fethi ve Fetih Hutbesinin değerlendirilmesini anlatmasının sonrasında dinleyici sorularını da cevaplandırdı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!