Malatya'da kavşaklara akıllı kontrol sistemi

Güncelleme Tarihi:

Malatyada kavşaklara akıllı kontrol sistemi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 11:32

Malatya'da kavşaklara akıllı kontrol sistemi

Haberin Devamı

Taha AYHAN/MALATYA, (DHA) - MALATYA Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezinde trafik sıkışıklığının yaşandığı kavşaklarda uygulamaya konulan Akıllı Kavşak Kontrol Sistemi, diğer kavşaklarda da uygulanmaya başlandı.
Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'de bazı illerde uygulanmakta olan ve olumlu sonuçlar alınan Akıllı Kavşak Sisteminin 15 kavşakta daha uygulamaya konulduğu belirtildi. Akıllı Kavşak Sistemi'nin, Özsan Sanayi Sitesi, Hekimhan, Bostanbaşı, Hava Lojmanları, Beydağı Hastanesi, İstasyon, Sanayi, Emeksiz, Akpınar, Battalgazi, Çöşnük, Yimpaş, Turgut Özal Tıp Fakültesi, Nikah Saray, Mıhlıdut, Özden ve Emeksiz, Hasanbey ve Çınar kavşakları olmak üzere toplam 17 kavşakta uygulanmaya başlandığı kaydedildi.
Akıllı kavşak kontrol sistemi ile kavşaklar trafik yoğunluğuna göre yönetiliyor. Kavşaklarda bulunan her yön için birer kamera sistemi yer alırken, trafiğin yoğun olduğu yöndeki yeşil ışık daha uzun süre yanıyor. Böylece kavşak genelinde araçların ortalama bekleme süresi en aza indirilmiş oluyor.
Akıllı kavşak kontrol sistemi ile yol kapasitelerinin yüksek verimlilik sağlaması, sürücü ve yaya trafik güvenliliğinin arttırılması, emisyon salınım oranlarının düşürülmesi, yakıt - yedek parça harcamalarının ve bekleme sürelerinin azaltılması, itfaiye araçları, ambulans gibi araçlara geçiş üstünlüğünün verilmesi, sinyalizasyon faz düzenlemesinin otomatik yapılması, yeşil dalga uygulamasına imkan sağlanması gibi faydalar sağladığı belirtildi.
Ayrıca 2018 yılı içerisinde Malatya genelinde, 20 kavşağın daha bu sisteme dâhil edilmesinin planlandığı kaydedildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!