Malatya'da 'Heyetler Yılı' anıldı

Güncelleme Tarihi:

Malatyada Heyetler Yılı anıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2018 14:15

Malatya'da 'Heyetler Yılı' anıldı

Haberin Devamı

Taha AYHAN/MALATYA, (DHA)- MALATYA Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından düzenlenen Medine Dönemi Siyer Derslerinin 12'ncisi gerçekleştirildi. Derste, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fethullah Zengin, 'Heyetler Yılı'nı anlattı.

Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa; Siyer derslerinin müdavimleri katıldı. 'Senetül Vüfud' konusunu anlatan Yrd. Doç. Dr. Fethullah Zengin, Hz. Peygamber'le görüşmek için Medine'ye gelen heyetlerin çokluğundan dolayı hicretin 9'ncu (Miladi 630) yılına 'Heyetler Yılı' denildiğini anımsattı.
Heyetlerin çeşitli amaçlarla Medine'ye geldiğini dile getiren Fethullah Zengin, Müslüman olsun olmasın bazı heyetlerin başarılarından dolayı Peygamberimizi tebrik etmeye geldiğini kaydederek "Bazı heyetlerin Medine'ye geliş amaçlarının bu olduğu rivayet edilir. Bazıları İslam'ı öğrenmeye geliyor. Bir çok kabile heyeti gelmişti. Bilindiği gibi daha önce Taif kuşatılmış, ancak fethedilememişti. Resulullah Medine'ye gelmişti. Erteyi yıl, yani Heyetler Yılında Taifteki kabile temsilcileri de gelip Müslüman olduklarını söylemişlerdi" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!