Malatya'da HES temeli atıldı

Güncelleme Tarihi:

Malatyada HES temeli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2018 12:01

Malatya'da HES temeli atıldı

Haberin Devamı

MALATYA, (DHA)- MALATYA'da Büyükşehir Belediyesi, 2.2 megavat enerji üretecek Hidroelektrik Santrali'nin (HES) temelini attı.
Kuyuönü mevkiinde bulunan MASKİ Genel Müdürlüğü Su deposunda HES için temel atma töreni düzenlendi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti Malatya milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcıları, şirket genel müdürleri, daire başkanları, şube müdürleri, meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Törende ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya'yı enerji üssü haline getireceklerini belirten Başkan Polat, Büyükşehir Belediyesi'nin çöpten, güneşten ve içmesuyundan enerji ürettiğini söyledi.
Milletvekili Kahtalı ise tesisin temel atma töreninde bulunmaktan son derece mutlu olduğunu ifade etti. Milletvekili Ahmet Çakır da belediyecilik yatırımlarının farklı boyutlara geldiğine söyledi. Milletvekili Bülent Tüfenkci de HES'in Malatya'ya hayırlı olmasını temenni etti. Yapılan konuşmaların ardından 2.2 megavat kurulu güce sahip olan ve 7 bin 500 evin aydınlatma ihtiyacına eş değer santralin temeli atıldı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!