Malatya'da; 'Fabrika Voleybol' okulu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Malatyada; Fabrika Voleybol okulu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2017 15:22

Malatya'da; 'Fabrika Voleybol' okulu açıldı

Haberin Devamı

Taha AYHAN / MALATYA, (DHA) - TÜRKİYE Voleybol Federasyonu tarafından kurulan ve Türkiye’de; 6-12 yaş arasındaki çocukları voleybol ile tanıştırmayı ve lisanslı sporcu sayısını artırmayı hedefleyen Fabrika Voleybol yeni okulunu Malatya’da açtı.
Fabrika Voleybol’un Malatya’daki okulunun açılışı, Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen mini voleybol şenliği ile yapıldı. Açılış; Malatya İl Jandarma Komutanı Şerafettin Yılmaz, Malatya Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen, Türkiye Voleybol Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanı Yaşar Sezikli ve Malatya Doğa Koleji Genel Müdürü Vahap Güler’in katılımlarıyla gerçekleşti.
Açılış töreninde konuşan TVF Disiplin Kurulu Başkanı Yaşar Sezikli, çocukların göz aydınlıkları ve gelecekleri olduğunu ifade etti. Sezikli şöyle daha sonra şöyle dedi:
“Çocuklarımızın gençliğe adım atarken, sporla özellikle de voleybolla tanışmasını; sporun dostluk, sevgi ve dayanışma ruhunu kazanmalarını ve gençliğe adım atarken aklıyla, yüreğiyle bir hedefe yönelme becerisini kazanması için federasyonumuz 2013 yılından buyana Fabrika Voleybol projesini yürütmektedir. Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğümüz Fabrika Voleybol projesiyle özellikle gençliğe adım atan çocuklarımızın akıllarını, ruhlarını ve beden kabiliyetlerini belirli bir amaca yöneltmesi; salon sporlarıyla uğraşarak salon kültürünü geliştirmesi için en güzel ortamı hazırlıyoruz.”
Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen ise çocukları küçük yaşlarda spora yönlendirmenin önemli olduğuna dikkat çekti. Dağdelen, çocukların spora yönlendirilmesinde velilere büyük görevler düştüğünü ifade ederek, “Çocuklarımızı küçük yaşlarda salonlarımıza, spor tesislerimize çekmek büyük önem arz ediyor. Günümüzde çocuklarımızı spor salonlarına, tesislere çekmek çok zor. Onun için Türkiye Voleybol Federasyonumuzun yapmış olduğu Voleybol Fabrikası projesi, Türkiye’mizde başarılı bir şekilde devam ediyor. Fabrika Voleybolun 23’ncüsü Malatya’mızda açıldı, bu projeyi çok önemsiyoruz” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!