Malatya'da Afrin'e bayraklı destek

Güncelleme Tarihi:

Malatyada Afrine bayraklı destek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2018 13:51

Malatya'da Afrin'e bayraklı destek

Haberin Devamı

Taha AYHAN/MALATYA, (DHA)- MALATYA'da, kamu binaları ve caddeler ile birçok ev, Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütlerine yönelik 'Zeytin Dalı' harekatına destek amacıyla Türk bayraklarıyla donatıldı.
Kentte bulunan İnönü, Atatürk, Kışla, Sivas, Fuzuli, Ahmet Kaya, Kanalboyu, Emeksiz, Turgut Temelli ve Özalper caddeleri ile kamu kurum ve kuruluş binalarının yanı sıra birçok vatandaş da evlerini ay-yıldızlı Türk bayraklarıyla donattı. Büyükşehir Belediyesine bağlı toplu taşıma otobüsleri de ay-yıldızlı bayraklarla süslendi.
Vali Ali Kaban da, vatandaşlardan ev ve işyerlerine bayrak asmaları yönünde çağrıda bulunarak, şöyle dedi:
"Ülkenin iç ve dış güvenliğini, milletin huzurunu tehdit eden PKK/PYD/KCK ve diğer terör örgütlerini bertaraf etmek üzere, başlatılan bu harekat Merkezi İlimizde konuşlu olan 2'nci Ordu Komutanlığımız ve bağlı birlikleri tarafından yürütülmektedir. Ülkemizin milli birlik ve beraberliğinin doruk noktasına ulaştığı bu günlerde başlatılan bu harekatın yanında olduğumuzu göstermek için dualarımızla ve ay-yıldızlı bayrağımızla destek vermek  gerektiği düşüncesiyle 22 Ocak Pazartesi günü saat 09:00'da başta Valilik binamız olmak üzere, belediyelerimiz, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızda ve konutlarımızda dev bayrağımızı dalgalandırmak üzere tüm Malatyalı hemşerilerimizi Malatyamızı ay-yıldızlı bayrağımızla donatmaya davet ediyoruz. Kahraman ordumuzun bu harekattan da dünyaya örnek teşkil edecek bir sonuç alması dileğiyle muvaffakiyet için dua ediyoruz."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!