Mal kendini sattırıyor

Güncelleme Tarihi:

Mal kendini sattırıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 23:32

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Travel Turkey İzmir Fuarı’nda konuştu. Turizmin 12 aya yayılması ve çeşitlendirilmesi gerektiğini belirten Kurtulmuş, “Derler ya, ‘mal kendi kendini sattırıyor’ bizim turizm sektörümüz de işte öyle” diye konuştu.

Haberin Devamı

GEÇEN yıl turizmin dip nokta yaptığını, 2017’de ise turizmin iyi bir noktaya geldiğini ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin turizm alanında aslında elinin rahat ve güçlü olduğunu söyledi. Kurtulmuş, “Derler ya, ‘mal kendi kendini sattırıyor’, bizim turizm sektörümüz de öyle. Dünyada başka hiçbir ülkenin sahip olmadığı zenginliklere sahibiz. Ancak turizmimizi çeşitlendirerek, 12 aya yaymak zorundayız. Ürün ve paketleri yenileyerek yolumuza devam etmeliyiz. Kültür, kongre, sağlık, gastronomi, yayla ve kış sporları gibi ürünlerle turizmimizi çeşitlendireceğiz. Marka ülke olmaya devam edeceğiz. Büyük zenginliği Türkiye’nin kültürel zenginliği olarak ortaya koymak turizmi ve kültürü canlı tutmak mecburiyetindeyiz. Belki petrolümüz, başka zenginliklerimiz yok. Ancak Türkiye’nin tarihi, kültür çeşitliliği, derinliği, turizmi Türkiye’nin en büyük gücüdür” diye konuştu.

İzmir’de bu yıl 11’inci kez kapılarını açan, Hürriyet’in de ana medya sponsoru olduğu ‘Travel Turkey Fuarı’nda konuşan Kurtulmuş, turizmi stratejik sektör olarak kabul ettiklerinin, yeni pazarlara açılmak için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Geleneksel pazarların yeniden canlandığını ancak bunun yetmeyeceğini dile getiren Kurtulmuş, “Çin, Hindistan, Güney Kore, Malezya, Japonya ve Endonezya gibi ülkeleri ülkemize davet edeceğiz.2014’te dünya altıncısıydık. 2023 geldiğimizde neden dünya üçüncüsü ülke olmayalım. 2023’te 50 milyon turist 50 milyar dolar gelir bekliyoruz” dedi.

34 ÜLKEDEN KATILIM
Fuar İzmir alanında düzenlenen fuara, Kurtulmuş’un yanı sıra, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaooğlu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Hürriyet İcra Kurulu Üyesi ve Reklam Direktörü Zeynep Tandoğan, yabancı turizmciler ve çevre illerden üst düzey katılım oldu. Fuarın giderek büyüdüğünü ifade eden Aziz Kocaoğlu, “Çin, Tayland gibi ülkeler ilk defa katıldı. 34 ülkeden stant açıldı. Birçok firma ve 52 kentimiz bu fuarda temsil ediliyor. Turizm sektörünün kalkınmasına katkıda bulunmak istiyoruz” dedi.

TURİZME KATKI SAĞLAYAN ÖNEMLİ BİR ORTAĞIZ

Mal kendini sattırıyor
FUARIN açılışında konuşan Hürriyet İcra Kurulu Üyesi ve Reklam Direktörü Zeynep Tandoğan, “Hürriyet olarak 15 yıldır Hürriyet Seyahat gazetemizi çıkarıyoruz. 2017 itibariyle online olarak da yayındayız. Seyahat hayalleri kurduruyoruz. Ekonomi sayfalarında her gün milyonlarca kişiye ulaşan haberlerimizle ile turizmcilerin sözcülüğünü yapıyoruz. Hazırladığımız pek çok özel dosya ve çalışma ile turizme geniş yer ayırıyoruz” diye konuştu.

Erken rezervasyon özel gazeteleri ile yoğun iletişim çalışmalarının devam ettiğine dikkat çeken Zeynep Tandoğan, “Her yıl 10’a yakın erken rezervasyon gazetesi ile tüm acentelerin fırsatlarını gözler önüne seriyoruz. Daha bölgesel, daha taktiksel fayda üretebilmek adına TÜRSAB’la birlikte ‘Hürriyet ile Keşfet’ projesini yarattık. Tüm Hürriyet yazarları ve TÜRSAB yöneticileri, acenteleri ile el ele verip şehirlere çıkarma yapıyoruz. Şehirleri inceleyip, yazıp halka seyahat çağrısı yapıyoruz. ‘Gelin bu şehirleri görün. Müzeleri keşfedin’ diyoruz. Aralık ayında Kayseri’de 8’inci ‘keşfet’ turumuzu gerçekleştireceğiz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!