Makyajınızın dayanıklılığını bu yöntemlerle artırın!

Güncelleme Tarihi:

Makyajınızın dayanıklılığını bu yöntemlerle artırın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2017 09:43

Makyajınızı devamlı tazelemek artık sıkıcı bir hal almaya başladıysa çözüm bu önerilerde!

Haberin Devamı

Makyajınızı ne kadar güzel yaparsanız yapın, bir süre sonra bazı faktörlerin etkisiyle akar ya da dağılır. Kalıcı bir makyaja sahip olmak ve makyaj tazeleme derdinden kurtulmak ise kolay bir işlem değil. Ancak, aşağıdaki püf noktalarına dikkat ederseniz makyajınızın dayanıklılığını da artırabilirsiniz.

Makyaj Öncesi Baz: Özellikle fondötenin kalıcılığını arttırmak için makyaj öncesi yüzünüze baz uygulayın. Farklı cilt tiplerine göre oldukça çeşitlenen bazlar, makyajın dayanıklılığını 3 ila 5 kata kadar artırma özelliğine sahip. Cilt tipinize göre, kullanacağınız bazın rengini ve tonunu seçip makyaj öncesi uygulayarak kusursuz bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Makyajınızın dayanıklılığını bu yöntemlerle artırın

Haberin Devamı

Suya Dayanıklı Ürünler: Makyajın dayanıklı olması için yapılacakların en başında doğru ürünleri tercih etmek geliyor. Öncelikle, ucuz ve kalitesiz ürünler genel olarak dağılmaya ve akmaya daha meyillidir ve makyajınızı bu ürünlerde yaptıktan birkaç saat sonra bile bozulduğunu gözlemleyebilirsiniz. Bu nedenle, daha kaliteli ve kalıcı etkiye sahip olan ürünleri tercih etmelisiniz. Bu alternatif, genelde daha masraflı olsa da kalıcı makyaj deneyimi sunan ürünlerin daha yavaş tükeneceğini ve satın alma sıklığınızın da düşeceğini unutmayın. Son dönemde sıkça kullanılmaya başlayan suya dayanıklı ürünler ise, özellikle yaz aylarında kalıcı makyaj için birebir. Bu ürünler sayesinde su ile her temas ettiğinizde makyajınızı tazelemek durumunda kalmıyorsunuz.

Krem ya da Likit Ürünler: Krem ya da likit ürünler, pudra ve toz olanlara oranla kalıcılık oranları daha yüksek olan ürünlerdir. Bunun nedeni, krem ya da likit ürünlerin teninize daha iyi tutunabilmesidir. Eğer, krem ya da likit ürünlerin üzerine toz ürünleri uygularsanız dayanıklılık oranını bir kat daha arttırmış olursunuz. Örneğin, toz fardan önce yine aynı ya da benzer renkte bir likit far kullanarak göz makyajınızı kalıcı hale getirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Makyajınızın dayanıklılığını bu yöntemlerle artırın

Ruj ve Dudak Kalemi Seçimi: Ruj, makyajda en kolay dağılabilen malzemelerden biri. Dayanıklılığını artırmaksa çok kolay. Dudağınıza rujunuzu sürmeden önce, rujunuzla aynı renkte bir dudak kalemi seçip dudaklarınıza uygulayın. Daha sonra rujunuzu sürün. Böylece dudak kalemi rujunuz dağılsa bile bunun çok da belli olmamasına yarayacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!