Makyajınızda yaptığınız 5 muhtemel hata

Güncelleme Tarihi:

Makyajınızda yaptığınız 5 muhtemel hata
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 18:55

Makyaj yapmanın çok da zor bir şey olmadığını düşünürüz ancak hepimizin en az bir kez yaptığı büyük hatalar vardır. Hatta bu hataları hala yapanlarımız vardır. Aşağıdakileri bir kontrol edin, neresinden dönerseniz kârdır.

Haberin Devamı

Suya dayanıklı maskara kullanmak 

Maskaranın kirpiklerimizde en uzun süre kalanı makbuldür gibi düşünürüz. Bu sebeple suya dayanıklı maskaralarımızı her gün kullanmayı tercih ederiz. Ancak bu maskaralar yoğun ve ağır kimyasal içerikleri nedeniyle kirpiklerinize zarar verir. Bu yüzden yağmurlu günler haricinde bu maskaraları kullanmamaya dikkat etmelisiniz.

Makyajınızda yaptığınız 5 muhtemel hata

Oje bazı kullanmamak

Oje sürmek zaten başlı başına zahmetli bir iş olduğundan çoğumuz baz oje kullanmayı atlarız. Ancak bu özendiğimiz ojelerimizin ömrünün daha kısa olmasına ve düzgün görünmemesine neden olur. Bu sebeple üşenmeyiniz ve baz oje sürünüz.

Haberin Devamı

Makyajınızda yaptığınız 5 muhtemel hata

Kirpikleri rimel sonrası kıvırmak

Çoğumuz kirpiklerimize rimel sürdükten sonra kıvırıcı ile kıvırtıp sabitlemek için de uzun uzun bekleriz. Ancak bu kirpiklerinize yapacağınız en büyük işkencedir. Bunun yerine öncesinde kirpiklerinizi kıvırmalı ve sonra hemen rimel uygulamalısınız. Bu sayede kirpikleriniz kırılıp dökülmez ve daha doğal görünür.

Makyajınızda yaptığınız 5 muhtemel hata

Saç rengiyle kaşı aynı yapmak

Çoğu kadın saçlarını boyatırken aynı renkle de kaşlarını boyatır. Ancak bu yapacağınız en büyük hatalardan biridir ve sizi doğal olmaktan tamamen uzaklaştırır. Çünkü kaş renginiz saç renginizden her zaman birkaç ton açık ya da koyudur. Bu nedenle boyarken siz de bunu yapmalısınız. Eğer saçlarınız koyuysa bir kaç ton açık renk kaşlara, saçlarınız açıksa ise bir kaç ton koyu kaşlara sahip olmalısınız.

Makyajınızda yaptığınız 5 muhtemel hata

Fondöteni el üstünde deneyip almak

Haberin Devamı

Kozmetik dükkânlarında görmeye çok alışkın olduğumuz bir görüntüdür el üstüne fondöten deneyen kadınlar. Oysa el üstündeki derinin rengi her zaman yüzdeki deriden daha koyudur. Bu nedenle yüze uygulandığında koyu bir tene sahip olunur ve tüm ışıltı kaybolur. Fondöten alırken ürünün güvenli bir şekilde yüze ya da kol içine uygulanarak alınması doğru olanıdır. Ayrıca fazla dışarda duran test ürünlerinde oksijenle fazla temastan kaynaklanan pigment değişimleri olabilir ve hiçbir zaman orijinal ürünün yerini tutmaz.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!