Makyajda küçük hileler

Güncelleme Tarihi:

Makyajda küçük hileler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2009 00:00

Paris Kuaför Makyaj artisti, 2009’un makyaj trendlerini ve çok önemli olan küçük hileleri anlattı. Koşar, makyajın kişiyi iyi gösterebilmesi için kişinin yüzünü tanımasının şart olduğunu belirtti.

PARİS Kuaför Makyaj artisti Eda Koşar, eskiden tercih edilen kalın fondöten kullanımının şimdilerde azaldığını çünkü kalın fondötenin bir süre sonra kırışıklıkların arasına yerleşip derin çizgiler oluşturduğunu ifade etti. Doğal ten rengine uygun, hatta bir ton açık, olabildiğince sarı ton içeren fondötenlerin kullanılması gerektiğini anlatan Koşar, ince ve kaliteli bir ürünü, temiz cilde uygulamak ve çok iyi yaymanın makyajın temeli olduğunu vurguladı.

Romantik dudaklar için

Türklerin en önemli sorunlarından biri olarak göz çevresindeki morluklara işaret eden Koşar, bunun için iyi bir consiler kullanmanın faydasına dikkat çekti. Gözlerde bu yıl mavi ve tonlarının çok moda olduğunu dile getiren Koşar, maviyi uygularken ten rengine dikkat etmek gerektiğini ifade etti. Her kadının çantasında bulundurduğu ilk ürün rujlarda son dönemlerin en iyisi gloss rujları örnek veren Koşar, bu sezonda göz makyajının yoğun olmaması kaydı ile ateş kırmızı ve morun doğal gösterdiğini söyledi. Romantik dudaklar için uçuk pembeyi öneren Koşar, sezonunun en dikkat çekici ruj rengini ise mor tonları olarak açıkladı.

Bu sene yay gibi kaşlar çok demode

YANAKLARIN pembeye odaklan dığını anlatan Makyaj artisti Eda Koşar, allığın yüzün tamamını ren klendirmek, ama özellikle elmacık kemiklerinizi belirginleştirmek için kullanılması gerektiğini belirtti. Sonra daha koyu bir tonun sadece elmacık kemiklerin üzerine sürülerek yüzün gölgelendirilebileceğini ifade etti.

Yılın favori renkleri

Gözler de koyu renk farlar ön planda olduğunu dile getiren Koşar, siyah, mürdüm, füme ve mavinin bu yılın favori renkleri olduğunu söyledi. Kaşta, son yıllardaki ortak makyaj trendinin kalın ve doğal kaşlar olduğunu belirten Koşar, “Artık ince, yay gibi kaşlar çok demode. Yeni akım, genç kız kaşları. Doğallığı bozulmamış asi görünümde düz kalın ve oldukça koyu renkte kavisi az düz kaşlar”dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!