Makyajda 70’lerin bohem havası

70’lerin “bohem” yaşam anlayışı, modanın yanı sıra makyajda da sezonun önemli bir trendi olarak öne çıkıyor. Saçlar düz, doğal ve uzun, giyim seyahatin bol olduğu anlayışa uygun olarak daha rahat, bol ve sportif, kısacası “zahmetsiz”... Detayları M.A.C’in Türkiye Senior Make Up Artist’i Georgina Billington’dan aldık...

Haberin Devamı

- 1970’lerin başlarında makyaj, 60’ların izlerini taşıdığı için çok zengin ve parlak bir renk skalasına sahipti. Ayrıca yine bu dönemde geçmiş yılların mirası olarak son derece keskin hatlar vardı. Özellikle eyeliner’da bunu hissedebiliriz. Fakat yılların ilerlemesiyle renkler daha yumuşadı ve soluk pastellere döndü. Makyajda doğallık öne çıktı.
- O yıllarda çiçek çocuklar tüm dünyaya müziğin evrensel tınısı ile barışı getirmeyi amaçlıyordu. Yaz aylarında yapılan müzik festivallerinde dans eden gençlerin sağlıklı bronzluğu, bir makyaj trendi olarak kendisini podyumlarda göstermeye başladı. Bu dönemi her şeyden önce “Az çoktur” anlayışı ile bağdaştırmalıyız. Az ürün, doğal tonlar ve sağlıklı sonuç...
- Pastel şeftali allıklar, sıcak karamel farlar, parlak yapıda ve pudra tonlarda rujlar ya da renksiz dudak parlatıcıları ile cilalanmış gibi bir sonuç...
- Kirpikler bu dönemde oldukça ön plandaydı. Maskaranın altın çağını yaşadığı 70’lerin başlarındaki takma kirpik efekti, dönemin doğallaşma etkisiyle yerini yoğun ve dramatik bir maskaraya bıraktı.
- Kaşlarda ise yine natürel bir görünüm hâkimdi. Fakat dağınık bir görüntü istenmediği için çoğu zaman düzgün bir şekilde inceltiliyordu. Kaş kalemiyle doldurma yoktu.

Haberin Devamı

BRONZ ÇEKİCİLİK

70’lerde tüm kadınlar, dönemin güzellik ikonlarından Farah Fawcett, Veruschka, Jane Birkin, Barbi Benton ve Suzanne Somers gibi görünmek istiyordu. 70’li yılların en öne çıkan makyaj trendi, “bronz bir tanrıça” görünümüydü. Bu trendin de yaz sezonunda dönüş yaptığını görüyoruz. Her ne kadar güneş görmeyen ciltlerin sağlığına inandığımız için beyazlığın moda olacağı söylense de, bronzluğun çekiciliği yine o yılların pop-art akımına gönderme yapan parlak renkler ile harmanlanıyor.

Kış mevsiminde saç bakımı

Soğuk, kuru hava ve rüzgâr... Bu üçlü, özellikle kış aylarında saçların en büyük düşmanı. Saçların ışıltısını kaybettiği, mat bir görünüme büründüğü ve saç tellerinin kırıldığı kış mevsiminde acil ihtiyaçlar arasında yoğun saç bakım kürleri öne çıkıyor. Yeni nesil bakım ürünlerinin zengin içerikleri sayesinde saçlarınızı eski görünümüne kavuşturmanız mümkün. Şampuanlar ve saç kremlerinin bileşiminde kullanılan güçlü protein bileşenleri sayesinde saç kökleri kaybettiği nemi geri kazanıyor ve zarar görmüş saç telleri koruyucu film tabakasıyla kaplanıyor. Proteinlerin yanı sıra E vitamini de işlem görmüş saçların bakımını üstleniyor. Tabii haftada bir uygulanan saç kürleri ve maskeler de hasar görmüş saçları kendine getiriyor.

Haberin Devamı

Estetikte yeni ‘hit’ler

Erkeklerde fit görünüm kadınlarda doğallık

Kadınlarda doğallık trendi bu yıl da yükselişini sürdürüyor. Önceki yıllarda çok fazla kaşlarını alan ve bunun sonucunda kaşları ‘küsen’ kadınlar kaş naklini tercih ediyor.
Bu arada erkeklerin estetik operasyonlara olan ilgisi de hızla artıyor. Op. Dr. Ali Dursun Kan’a göre erkeklerin daha fit görünmek için sıklıkla tercih ettiği estetik operasyonlar arasında liposhaping, göğüs küçültme ve karın germe bulunuyor. Saç, sakal, bıyık ve favori nakli, gözkapağı operasyonu, burun estetiği, yüz germe de erkekler arasında çok popüler.
1. Erkekler, fit görünmek istiyor
Minimal bir girişim olan liposhaping; bel simidi, göğüs, göbek ve gıdı bölgelerindeki fazla yağlardan spor ve diyetle kurtulamayan erkekleri sağlıklı ve genç bir görünüme kavuşturuyor. Jinekomasti ise erkekleri göğüs büyümesi probleminden kurtarıyor.
2. Düz bir karın
Karın germe operasyonu, orta ve alt karın bölgesindeki fazla deri ve yağ dokusunun alınmasını, karın duvarı kaslarının eski gerginliğine kavuşmasını sağlayan cerrahi bir girişim.
3. Saç ektirmek artık çok olağan
Gelişen yeni tekniklerle birlikte saç naklinden doğal ve başarılı sonuçlar alınması, erkeklerin bunu önemli bir seçenek olarak değerlendirmesini sağladı. Saçları dökülen erkekler arasında hızla yayılan kazıtma modası her ne kadar kurtarıcı bir çözüm olsa da, saç ektiren erkeklerin sayısı hızla artıyor.
4. Küsen kaşlara çözüm
Kaş nakli, 2-2,5 saat sürüyor. Kaş kökleri saç naklinde olduğu gibi ekme yöntemi ile uygulanıyor. Ekilen kaşlar ömür boyu kalıcı oluyor. Cımbızla alınan kaş telleri tıpkı diğer kaşlar gibi alındıkları yerden tekrar çıkıyor. Kaş ektirdikten sonra botoks yaptırmanın sakıncası bulunmuyor.

EDİTÖRDEN...

Haberin Devamı

Kors’tan Hollywood rüyası

Dünyanın en tanınmış tasarımcılarından Michael Kors, hem geçmişe sadık hem de geçmişin izleri altında ezilmeyen modern bir tasarım anlayışı olan bir isim. Kors son olarak Hollywood’un büyüsünü bir parfüm şişesine hapsetti, Hollywood’a yakışır bir koku yarattı. Michael Kors Very Hollywood’un 50 ml’i 195 TL.

Dudaklarda kristal parlaklığı

Givenchy’nin 2011 kış koleksiyonunda yer alan Gelee d’Interdit, dudaklarda yarattığı parıltılı, yumuşak ve dolgun görüntüyle kadınların makyaj çantalarındaki vazgeçilmez ürünlerden olmaya aday. Renklerinin ve yapısının saflığını vurgulamak için tasarlanan transparan aplikatör çubuk, aynı zamanda kullanım kolaylığı da sağlıyor.

Yazarın Tüm Yazıları