MAKÜ'ye spor merkezi

Güncelleme Tarihi:

MAKÜye spor merkezi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 11:12

MAKÜ'ye spor merkezi

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ne (MAKÜ) yaptırılacak Alternatif Sporlar Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi için imza töreni düzenlendi.

MAKÜ'de yapılacak Alternatif Sporlar Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi için Senato Salonu'nda düzenlenen imza törenine Vali Şerif Yılmaz, Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ve inşaatı yapacak yüklenici firma yetkilileri katıldı.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, çok hızlı ve çok ciddi çalışmalar yapmayı ve kendinden önce kurulan üniversitelerle arasındaki akademik, teknik ve fiziksel altyapı ihtiyaçlarını karşılamayı amaçladıklarını belirtti. Merkezin bölge sporu ve sporcusuna katkı vereceğini kaydeden Korkmaz, "Bu proje sürecinde birkaç defa projeye müdahaleye ederek projenin gelişimine katkı veren Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, MAKÜ'nün kuruluşundan bu yana emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Şerif Yılmaz, projeyle Burdur'un spor merkezi olacağını vurguladı. Yılmaz, "82 milyon lira civarında maliyeti olan bu tesisle birçok üniversitede olmayan altyapıya kavuşmuş olacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı bu parayı buraya verdi" diye konuştu.

Daha sonra yüklenici firma yetkilisiyle Rektör Adem Korkmaz tarafından yapım sözleşmesi imzalandı.

İstiklal Yerleşkesi'nde yapılacak olan merkezin 41 bin 824 metrekare kapalı alanı olacak. Merkez spor kompleksi ve sporcu eğitimi ve kamp merkezi olarak planlandı. Spor kompleksinde basketbol, voleybol ve hentbol antrenman salonları, ata sporu yağlı güreş başta olmak üzere çeşitli disiplinlerde güreş salonları, masa tenisi, step aerobik, atletizm ve jimnastik, serbest jimnastik, badminton, Uzakdoğu sporları, halk oyunları ve kondisyon salonu yer alacak. İçerisinde efor test ünitesi, fizik tedavi, hidroterapi ve sporcu beslenme analiz birimlerinin yer aldığı Spor Sağlık Merkezi de bu kompleksin bünyesinde hizmet verecek.

Yine bu kompleks içerisinde Spor Bilimleri Fakültesi'nin eğitim ve öğretimine katkı koyacak çok sayıda derslik, konferans salonu ve ofislerin de bulunduğu 10 bin izleyici kapasiteli stadyum yer alacak. Olimpik özelliklerde inşa edilecek olan stadyum atletizmden futbola kadar çok sayıda ulusal ve uluslararası spor müsabakalarına ev sahipliği yapabilecek. Bu spor kompleksine ilerleyen yıllarda motor sporları ile dağ bisikleti pistlerinin de eklenmesi hedefleniyor.

Sporcu Eğitim ve Kamp Merkezi adını taşıyan ikinci ünite ise sporcuların müsabaka öncesinde iyi bir hazırlık dönemi geçirebilmeleri için gerekli her türlü konforu sağlayacak donanımlara sahip özel bir tesis de yer alıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!