MAKÜ'nün 2023 hedefi 60 bin öğrenci

Güncelleme Tarihi:

MAKÜnün 2023 hedefi 60 bin öğrenci
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2016 18:18

MAKÜ'nün 2023 hedefi 60 bin öğrenci

Haberin Devamı

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, 2023 hedeflerinin 60 bin öğrenci olduğunu açıkladı.



MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, senato salonunda düzenlediği basın toplantısında üniversite tarafından hazırlanan Stratejik Vizyon Belgesi ile ilgili açıklama yaptı. Üniversitenin 2016 hedefinin gerçekleştiğini ve 2019 yılında 43 bin, 2023 yılında 60 bin öğrenci hedeflediklerini anlatan Rektör Korkmaz, "Kendi düşüncelerimizi, görüşlerimizi de içine koyarak, üniversitemizin stratejik vizyon belgesini oluşturduk. Buradaki vizyonumuz, MAKÜ ürettiği bilgi, gerçekleştirdiği proje ve yetiştirdiği araştırmacı- girişimci insan kaynağı ile yerel kalkınmaya odaklanmış, bölge ve ülkesinin gelişimine ışık tutan ve kalkınmasına katkı sağlayan bir üniversite vizyonuyla kendimizi tanımlıyoruz" dedi.



Üniversite olarak yerel kalkınmaya odaklandıklarını vurgulayan Rektör Korkmaz, MAKÜ'yü bölgesel kalkınma üniversitesi, kent, akademi iletişimi yüksek bir üniversite, tüm bireyleriyle mutlu bir üniversite, girişimci yetiştiren girişimci bir üniversite, meslek edindiren bölümler ve eğitim kurumlarının sahip olduğu bir üniversite, bölgesel, tarihi ve kültürel değerleriyle kendince bir değer ifade eden bir üniversite olarak tanımlamaya çalıştıklarını kaydetti.



FETÖ OPERASYONLARI



MAKÜ Rektörü Adem Korkmaz, FETÖ/PDY soruşturmalarına ilişkin de bilgi verdi. Bu kapsamda MAKÜ'de 34 personelin açığa alındığını, bunlardan 18'inin tutuklandığını, 2'sinin ise firari durumda olduğunu kaydeden Rektör Korkmaz, şöyle dedi:



"Bize devletimizin bilgi kaynaklarından gelen bilgiler, malum finans destekleriyle ilgili bilgiler, özel öğretim kurumlarıyla olan ilgili bilgiler, dernek üyelikleriyle ilgili bir takım bilgiler ve en son MİT tarafından çözümlenen özel bir haberleşme ağının içerisine gelen bilgileri bir araya getiriyoruz. Burada hassas olmaya da gayret ediyoruz ama kanaat oluştuktan sonra da yapacak bir şey yok. Bu meselede vicdani yönü ihmal ediyoruz gibi sözler de oluyor. Öyle bir şey yok. Devlete karşı bir girişimde bulunmuşsa kimsenin vicdanıyla hareket etme lüksü yok. Adalet hissiyle hareket etmek gerekiyor. Adalet neyi gerektiriyorsa biz de her türlü önlemi almak zorundayız. Hafife alınabilecek bir durum yok. Şu an itibariye üniversitede açığa alınan personel sayısı 34. Bugün itibariyle 18'i tutuklu, 2 kişi gözaltında, 12 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 2 kişi de firari durumunda."

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!