MAKÜ'de 'Zor İnsanlarla Kolay İletişim' konferansı

Güncelleme Tarihi:

MAKÜde Zor İnsanlarla Kolay İletişim konferansı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 10:42

MAKÜ'de 'Zor İnsanlarla Kolay İletişim' konferansı

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da 'Zor İnsanlarla Kolay İletişim' konulu konferans düzenlendi.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Burdur Belediyesi işbirliği ile düzenlenen 'Zor İnsanlarla Kolay İletişim' konferansı, MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'nda gerçekleştirildi. Konferansa Vali Hasan Kürklü ve eşi Nesibe Kürklü, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve eşi Hülya Ercengiz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. İletişim uzmanı Almila Dalkılıç'ın konuşmacı olarak katıldığı konferans yoğun ilgi gördü.
İletişim uzmanı Almila Dalkılıç, zor insanların inatçı, hırslı ve kaprisli olduğunu belirtirken, "İşleri karıştırırlar. Eğitimleri ve bilgileri yetersiz olsa da onlar iyi olduklarını düşünürler. Hatalarını kabul etmezler ve sürekli açıklamalar yaparak kendilerini haklı göstermek isterler. Peki her şeyi bilenlere karşı nasıl yaklaşmalıyız? Öncelikle iyi hazırlanmalıyız. Asla meydan okumamalı, onların yeteneğini övmeli ve gerektiğinde hatalarını ortaya çıkaracak sorular sormaktan çekinmemeliyiz" dedi.
İletişimin önündeki engelleri de sıralayan Dalkılıç, bunlar arasında korkular, duyarsızlık, kendine güvensizlik, alınganlık, sürekli kendini öne çıkarma isteği, eksik dinleme ve yanlış anlaşılma olduğuna vurgu yaptı. Olumsuz insanlara karşı yapılması gerekenleri anlatan Dalkılıç, "İddiacılara karşı sabırlı olunmalı, şüphecilere karşı bilgi verilmeli, sinirli insanlara karşı hoşgörülü olunmalı, dikkatlilere karşı ayrıntı verilmeli ve kararsızlara karşı ise güven verilmeli" diye konuştu.
Olumsuz ve zor insanların değiştirilemeyeceğinin de altını çizen Dalkılıç, en iyi yolun ortak bir nokta bulmak ve onların davranışlarını yönlendirmek olduğunu aktardı.
Konferans sonunda Dalkılıç'a Vali Hasan Kürklü ve Rektör Adem Korkmaz tarafından çeşitli hediyeler verildi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!