MAKÜ'de biniş giyme töreni

Güncelleme Tarihi:

MAKÜde biniş giyme töreni
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2018 13:43

MAKÜ'de biniş giyme töreni

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA) - BURDUR, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) akademik unvan alan öğretim üyeleri için biniş töreni düzenlendi. Törende, 2017 yılında akademik teşvikten tam puan alan personele de ödülleri verildi.

MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'ndaki törene Vali Şerif Yılmaz, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, öğretim üyeleri ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof.Dr. Adem Korkmaz, MAKÜ'nün köklü bir geçmişe sahip olduğuna vurgu yaptı. Prof. Dr. Korkmaz "Üniversitemiz Türkiye'deki üniversiteler arasında varlığını hissettirerek belli bir yer edinmiştir" dedi. MAKÜ'de şu anda 874 akademik personel bulunduğunu belirten Prof. Dr. Korkmaz, "Bu ciddi bir sayıdır. Kaliteli, yetişmiş akademisyenlerin varlığıyla sosyo-kültürel gelişimini sürdürmesi için şehirlerin üniversitelere ihtiyacı var. Yakında 1000'in üzerine çıkacağını düşünüyoruz" dedi.

32 BİN ÖĞRENCİ

MAKÜ'nün 32 bin öğrencisi ve 11 fakültesi olduğunu kaydeden Rektör Adem Korkmaz, "MAKÜ, öğrencilerine uygulamalı eğitim de vermektedir. İş dünyasının ve sanayinin çokça dile getirdiği yetişmiş insan gücünü mezun olmadan sağlamaya çalışıyoruz. Bizler adaletli huzurlu bir ortamda bilimsel çalışmalarımızı yapmayı ve şehrimizin gelişimine verebileceğimiz her türlü desteği vermenin peşindeyiz" diye konuştu.

Rektör Korkmaz'ın konuşmasının ardından akademik aşama kaydeden 20 profesör, 20 doçent ve 34 doktor öğretim üyesine binişleri giydirildi. 2017 yılında akademik teşvikten tam puan alan personele de ödülleri verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!