MAKÜ Senatosu Altınyayla'da toplandı

Güncelleme Tarihi:

MAKÜ Senatosu Altınyaylada toplandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2017 15:54

MAKÜ Senatosu Altınyayla'da toplandı

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - MEHMET Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Senato toplantısı Altınyayla İlçesi'nde gerçekleştirildi.

MAKÜ Senato toplantısı MAKÜ Mehmet Tuğrul Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) yapıldı. Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz başkanlığındaki toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, Genel Sekreter Ali Nihat Gündüzalp, Altınyayla Belediye Başkanı Ahmet Serttaş ve senato üyeleri katıldı.

Rektör Korkmaz, Altınyayla Mehmet Tuğrul MYO'da eğitim öğretim sürecinde iki yılın geride kaldığını anlatırken, "Bir şeye çok emek harcarsanız o sizler için kıymetlenir, önem kazanır. Bizler için de burası çok önemli. Altınyayla'da hem yerel yönetim hem de halkın desteğiyle okulumuzun açılış sürecinde emek harcadık, süreçte herkes çaba sarf etti. Şu anda okulumuzda 2 programımız var ve üçüncüsünü de açacağız. Artık neredeyse her ilde birden fazla üniversite var ve üniversiteler olarak tercih edilebilirlik noktasında öngörülü olmak zorundayız. Bizler açacağımız program ve bölümleri tercih edilebilirliğine göre açmayı düşündük, o doğrultuda çalıştık. Bu yılki sınav sonuçlarına göre yaptığımız öngörü sonucunda açtığımız program ve bölümlerde yüzde 100 doluluk oranına ulaşarak başarı sağladık. Tercihlerde böylesi doluluk bir başarıdır ve doğru yolda gittiğimizin göstergesidir. Altınyayla'mız Burdur'un gerek sosyolojik ve kültürel açıdan gerekse Türk enstrümantali açısından kendine özgü müziği ve folkloru olan Türkiye'deki nadir ilçelerden biridir. Burdur'un uç beyliği diyebileceğimiz Altınyayla'da gelen davetler üzerine senato toplantımızı burada yapmaktan mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Rektör Korkmaz'ın konuşmasının ardından senato üyeleri gündem maderlerini görüşerek karara bağladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!