MAKÜ Rektörü Korkmaz, öğrencileri otogarda karşıladı

Güncelleme Tarihi:

MAKÜ Rektörü Korkmaz, öğrencileri otogarda karşıladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2016 11:34

MAKÜ Rektörü Korkmaz, öğrencileri otogarda karşıladı

Haberin Devamı

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'daki Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, üniversitelerini tercih ederek kayıt yaptırmak için kente gelen öğrenci ve beraberindeki ailelerini otogarda karşıladı.
MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ve danışmanı Yard. Doç. Dr. Mustafa Kılınç saat 06.30'da Burdur Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne gelerek kayıt için gelen öğrenci ve ailelerini "Hoşgeldiniz" diyerek karşıladı. Burada öğrencilere çay ve simit ikram ederek beraber kahvaltı yapan Prof. Dr. Korkmaz, daha sonra öğrenci ve ailelerini servis araçlarıyla kayıt yaptıracakları fakülte ve yüksekokullara gönderdi.
'ÖĞRENCİLER YABANCILIK ÇEKMESİN'
Burdur'un bir üniversite kenti olmaya aday olduğunu belirten Prof. Dr. Korkmaz, MAKÜ'nün öğrenci ve eğitime ne kadar duyarlı, hassas olduğunu göstermek adına öğrencileri otogarda karşıladıklarını kaydetti. Öğrencilerin ilk kez geldikleri kentte yabancılık çekmemesini istediklerini anlatan Prof. Dr. Adem Korkmaz, "Onlar kayıt yaptırdıkları andan itibaren bizim öğrencimiz. Veliler de misafirimiz. Mezun olana kadar, mezun olduktan sonra da bizimle bağlarını devam ettirecek. Öğrencilerimiz gittikleri yerlerde Burdur'un tanıtımını yapacak, fahri hemşerileri olacaklar" dedi.
Prof. Dr. Korkmaz, öğrencilerin ülkenin içinde bulunduğu durumu da çok iyi analiz etmesi gerektiğine işaret etti. Prof. Dr. Adem Korkmaz, "Gecemizi gündüzümüze katıp ülkemizin geleceği adına bir seferberlik ilan etmemiz, çok çalışmamız gerekiyor. Biz güçlü olmazsak, çok çalışmazsak birileri bizimle ilgili planlar yapabiliyor. Bu planları bozmak için güçlü olmalıyız" diye konuştu.
9 BİN ÖĞRENCİ KAYIT YATIRACAK
MAKÜ'yü bu yıl önlisans ve lisans olmak üzere yaklaşık 9 bin öğrencinin tercih ettiğine değinen Prof. Dr. Korkmaz, "Yüzde 97 oranında kaydımız var. Ek kontenjanlarla bu oranın yüzde 99'a ulaşacağını düşünüyoruz. Bu, Türkiye'deki en iyi yerleştirme oranlarından biri" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!