Maktul balıkçıymış

Tüm yazı, ‘Ali Kaptan mı öldü, Balıkçı mı?’ sıkıntısıyla geçiren ‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’ fanatikleri, geçen hafta rahat bir nefes aldı.

Merak giderildi ancak ölenin ‘Balıkçı’ olmasına üzülündü. Allah’tan olayın üzerinden iki yıl geçmişti de, yürek rendesi sahneler yaşanmadı. Fakat bu sefer de evin küçük kızı Aylin vuruldu. Vurulmasına en çok, karakteri canlandıran Farah Zeynep Abdullah’ın sevgilisi Eser Yenenler sevindi. Twitter’da şunu yazdı: Aylin öl de, çekimler bitsin daha çok görüşelim:))

HAYVANLAR ALEMİ
Vay ayı vay


Geçen haftanın gündemini ayılar belirledi. Erzurum İspir’de iki kişi ayı saldırısında ölünce arama çalışmaları başlatıldı. Çalışmalar gün gün takip edilirken Kars’ten yeni bir haber geldi. Akdere Köyü’nden Tarkan Kuyumcu, kendisine saldıran ve pençeleriyle yaralayıp üzerine oturan ayıdan, ölü taklidi yaparak kurtulduğunu öne sürdü. Fakat en sıkı haber ABD’den çıktı. Nevada’da bir ayı, park halindeki otomobile camını kırarak girdi. El freni boşalan araba, direksiyonda bir ayı varken yokuş aşağı kaymaya başladı. Ancak bariyerlere çarparak durdu. Ayı otomobili terk edip ormana geri döndü.

SOSYAL MEDYA
Sergen kuantumcu oldu


Eski yıldız futbolcu Sergen Yalçın, kuantuma sardırdı. Twitter üzerinden geçtiği mesajlarda sürekli meleklerden bahsediyor. İşte birkaç örnek: Ben artık kuantumcuyum. Negatif düşünceler aklıma geldiğinde ‘İptal’ diyor, yerine pozitif düşünceler koyuyorum. Akıştayım. Günün olumlaması: Ben çok handsome bir boy’um. Günün rengi: Doreyle lame. Arkadaşlar meleklerimle afirmasyon yapıyoruz...

MİNİ TEST

1. Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Atasever, ayıyla karşılaşanlara ne tavsiye etti?
a. Elinize geçirdiğiniz en büyük taşı kafasına atın
b. Ölü taklidi yapın
c. O size saldırmadan siz ona saldırın
d. Tatlı dille konuşarak çekip gitmeye ikna edin
2. Sigarayla mücadelede uygulanacak yeni yöntem geçen hafta duyuruldu. Ne olduğunu biliyor musunuz?
a. Sigaraya sigara denmeyecek. Ne deneceği önümüzdeki aylarda tiryakilere mektupla bildirilecek.
b. Tiryakiler önce gettolara toplanacak, daha sonra kamplara gönderilip aşırı sigara dumanına maruz bırakılarak pişman edilecek.
c. Sigara paketleri siyah olacak; marka değil numara ile istenecek.
d. Sigara da porno dergiler gibi poşete girecek.
3. Ünlü Amerikalı oyuncu Matt Dillon İstanbul’a neden geldi?
a. Basından kaçmaya
b. Defileye izlemeye
c. Tekneyle Boğaz turu yapmaya
d. Hepsi

Cevaplar: 1.b, 2.c, 3.d

DÜZELTME
Geçen haftaki Mini Test’in 3. sorusunun cevabı Nicolas Sarkozy değil, Silvio Berlusconi olacaktır. Düzeltir, özür dileriz.
Yazarın Tüm Yazıları