Makedonya'nın ilk özel üniversitesinden Türk öğrenciler mezun oldu

Güncelleme Tarihi:

Makedonyanın ilk özel üniversitesinden Türk öğrenciler mezun oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 16:39

Makedonya'nın ilk özel üniversitesinden Türk öğrenciler mezun oldu

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Tansü'nün de derslerine girdiği Makedonya’nın ilk özel üniversitesi Fon Üniversitesi, aralarında Türk öğrencilerin de bulunduğu ilk mezunlarını verdi.

Fon Üniversitesi'nde yapımı tamamlanan Öğrenci Yurdunun açılışı ve diploma töreni için ortak tören düzenlendi. Türk öğrencilerin de mezun olduğu törene bu üniversitede ders veren Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Tansü de katıldı. Açılışı yapılan 500 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunu 'ultra modern tesis' olarak tanımlayan Tansü, Fon Üniversitesi'nin Yüksek Öğretim Kurumu ve diğer ülkeler tarafından tanındığını da dile getirdi.

Makedonya’nın ilk özel ve uluslararası listelerde yer alan YÖK tarafından da tanınan Fon Üniversitesi Makedonya’da farklı kentlerde dört şubesi ve kampusu bulunuyor. Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Tansü, Üsküp’teki kampus içinde yapımı tamamlanan yurdun açılmasıyla birlikte öğrencilerin barınma sorununa da çözüm üretildiğini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!