Makedonya'da hava kirliliği protestosu

Güncelleme Tarihi:

Makedonyada hava kirliliği protestosu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 10:19

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, son dönemde ülke genelinde yaşanan hava kirliliğine dikkat çekmek için protesto gösterisi düzenlendi.

Haberin Devamı

Başkentteki hükümet binası önünde toplanan binlerce gösterici "Hava için sokağa çık" dövizleri açarak yetkili kurumlara hava kirliliği için önlem almaları çağrısında bulundu.

Makedonyada hava kirliliği protestosu


"Eco Guerilla" derneği yetkililerinden Arianit Caferi, alanda yaptığı konuşmada, hava kirliliği için yeterince önlem alınmadığına işaret ederek, "Biz bugün Kalkandelen, Üsküp ve Manastır şehirlerindeki vatandaşların çağrılarına kulak vererek, çevre standartlarına uymayan hava kirleticilerine izin veren hükümeti protesto etmek için toplandık" diye konuştu.

Makedonyada hava kirliliği protestosu



"Benim havam" isimli uygulamanın programcısı Goryan Yovanovski de 30 binden fazla vatandaşın uygulama neticesinde bilinçlendirildiğini belirterek, "Öğle saatlerinden itibaren etkili olan hava kirliliği geceleri azalma gösterebiliyor. Bunun en büyük sebebi kalitesiz arabalar ile fabrikalardır" dedi.

Makedonyada hava kirliliği protestosu


Protestoda ayrıca, trafik ve sanayi alanlarında önlemler alınması için yetkililere çağrıda bulunan göstericiler, isteklerinin 15 Ocak'a kadar gerçekleşmemesi durumunda, başta başkent olmak üzere diğer şehirlerdeki ana yolları trafiğe kapatacaklarını ifade etti.

Bu arada, geçtiğimiz hafta ülkenin kuzeybatısındaki Kalkandelen'de toplanan binlerce vatandaş, şehirde hava kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle metal işleme fabrikası Jugohrom'ı protesto etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!