Makarna mı salata mı

Yazın yemek pişirmek pek zevkli olmayabilir.

Haberin Devamı

Hava zaten sıcakken bir de sıcak mutfakta vakit geçirmek insanı zorlayabilir. Peki uzun süre pişirme gerektirmeyen bir yemek nasıl yapılabilir, salata mı, makarna mı? Aradığınız cevap makarna salatası olabilir.
Makarna salatası yapmak hem kolay hem de zevklidir.
Sıcak olarak hazırlayıp serinledikten sonra yiyebileceğiniz gibi, büyük miktarda yapıp, bir öğünden kalanını buzdolabında saklayıp, daha sonra soğuk yiyebilirsiniz.
Nasıl bir salata yapacak olursanız olun, bence makarna salatasının en önemli ayrıntısı sosudur. Makarnayı haşladıktan sonra süzüp soğumaya bırakabilir, o sırada güzel bir sos hazırlayabilirsiniz. Kullanacağınız bütün sebzeleri iyice yıkadıktan sonra çiğ olarak kullanabileceğiniz gibi, malzemeleri biraz yağda çevirmeniz de mümkün.
Kıvamlı bir makarna sosu elde etmek istiyorsanız, makarnayı pişirdiğiniz suyun bir kısmını ayırın. Bu su pişirdiğiniz sosun sulanmasını sağlarken, kıvamını da koyulaştırır.

Haberin Devamı

KÖZ BİBERLİ BEGOVİÇ MEZESİ

Kavanozda satılan konserve kırmızı biberleri süzerek kavanozdan çıkarın. Biberleri kesme tahtası üzerinde isterseniz şerit şerit, isterseniz küp küp doğrayıp derin bir kaba koyun. Ayıklayıp incecik kıydığınız dereotu ve maydanozu da ilave edin.
Salatalıkları kabuklarını soymadan rendeleyip biberin üzerine ekleyin. Üzerine çekilmiş ceviz içini ilave edin. Sıvıyağı gezdirip karıştırın.
Diğer taraftan sosu hazırlamak için; istediğiniz kadar dövülmüş sarmısak kattığınız yoğurdu geniş bir kaseye koyun. Tuz ve pul biberi ekleyip çökelek ya da kremayı ilave ettikten sonra iyice çırpın. Yoğurtlu karışımı sebzelerle karıştırın. Tuzunu kontrol edip servise sunun.

Malzeme listesi

1 kavanoz konserve közlenmiş kırmızı biber (5-6 adet)
2 adet orta boy salatalık
1 su bardağı ceviz içi
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Sos için;
2-3 su bardağı sarmısaklı yoğurt
2 çay kaşığı tuz,
kırmızı pul biber
4-5 yemek kaşığı tuzsuz çökelek
(hazır süt kreması da kullanabilirsiniz)

4 kişilik  
Hazırlama
süresi
15dakika

Pişirme
süresi
15 dakika

Yazarın Tüm Yazıları