Mahzuni, ölüm yıldönümünde Duisburg’da anıldı

Güncelleme Tarihi:

Mahzuni, ölüm yıldönümünde Duisburg’da anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2017 11:12

Halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif, Almanya’nın Duisburg kentinde düzenlenen ‘Ozanlarımızın İzinden’ programıyla anıldı.

Haberin Devamı

DUISBURG Alevi Toplumu’nun düzenlediği anma programında sinevizyon eşliğinde Mahzuni’nin hayatının anlatıldığı belgesel gösterildi ve sevilen eserleri seslendirildi.

Rheinhausen semtindeki ‘Diomond Eventlocation’ salonundaki anma programında Grup Beydağı’nın yanı sıra Talip Karabıyık ve Alişan Bulut gibi ozanlar sahne aldı. Gösterilen belgeselde Aşık Mahzuni’nin yaşam biçimi ve hayatı anlatıldı.

Mahzuni, ölüm yıldönümünde Duisburg’da anıldı

Dernek yöneticilerinden Nuri Doğan’ın seslendirdiği şiirin ardından bir konuşma yapan Duisburg Alevi Toplumu Eşbaşkanı Fatma Yaşar, “Mahzuni Baba başta olmak üzere tüm ozanlarımızı saygı ile anıyorum. Anıları bize ışık olacaktır. Ozanlarımızın izinden ilerleyen Talip Karabıyık, Alişan Bulut ve Duisburg Alevi Toplumunu hiç bir etkinliğinde yalnız bırakmayan Grup Beydağı bizlerle olacak. Onlara teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Mahzuni, ölüm yıldönümünde Duisburg’da anıldı

Başkanın açılış konuşması sonrası Aşık Mahzuni’nin hayatını anlatan sinevizyon belgeseli gösterildi.
‘Ozanlarımızın İzinden’ adı altında düzenlenen anma programında başta Aşık Mahzuni Şerif olmak üzere yakın çağımızın ozanları arasında yer alan Aşık Veysel, Aşık Daimi, Muhlis Akarsu, Neşet Ertaş, Aşık Reyhani gibi ozanların eserleri de Talip Karabıyık ve Alişan Bulut tarafından seslendirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!