Mahrumiyet caddesi

Güncelleme Tarihi:

Mahrumiyet caddesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2015 16:02

Mamak’ın Mehmet Ali Altun Caddesi’nde, BEDAŞ’ın başlattığı altyapı çalışması 3 aydır bitirilemedi. Köstebek yuvasına dönen yollara ve sık sık yaşanan elektrik kesintisine vatandaş isyan ediyor: “Üvey evlat muamelesi yapılıyor, burası mahrumiyet bölgesine döndü.”

Haberin Devamı

Mamak’a bağlı Akdere Mahallesi Mehmet Ali Altun Caddesi’nde, 3 aydır devam eden altyapı çalışması nedeniyle hayat durma noktasına geldi. BEDAŞ’a bağlı taşeron firmanın yürüttüğü çalışma kapsamında Mehmet Ali Altun Caddesi boyunca kazılan 1 metre derinliğindeki çukur, mahalleliye zor anlar yaşatıyor. Sık sık yaşanan arızalar ve haber verilmeden kesilen elektrik nedeniyle esnaf zor günler yaşarken, mahallede okul ve sağlık merkezlerinde verilen hizmet de aksıyor. Elektrik kesintileri nedeniyle birçok hasta, başka bölgelere giderek sağlık hizmeti almak zorunda kalıyor. 

MUM IŞIĞINDA HİZMET

Kesintiler nedeniyle dolapları çalışmayan esnaf ise, kendi imkanlarıyla temin ettikleri jeneratör yardımıyla müşterilerine hizmet vermeye çalışıyor. Gündüz vakti karanlıkta kalan esnafın bazıları da dükkanlarını, mum yakarak aydınlatıyor. Kesintiler sebebiyle elektronik cihazların hasar gördüğünü ve maddi kayba uğradıklarını belirten esnaf, “Yetkililere ulaşmaya çalışıyoruz ama muhatap bulamıyoruz. Manzara, Başkent’e yakışmıyor” diyor.

Haberin Devamı

YAYA YOLUNA DEMİR KÖPRÜ

Cadde boyunca uzunan yol kenarındaki 1 metre derinliğindeki kazı alanı da vatandaşı mağdur ediyor. Cadde esnafının dükkana mal taşımasına engel olan çukurlar, yayalar için de tehlike yaratıyor. Bazı vatandaşlar yolun karşısına çukurun üzerinden atlayarak geçmeye çalışırken, bazıları da belli noktalara yerleştirdikleri demir köprüler sayesinde caddede yürüyebiliyor. Çukurların sebep olduğu tehlikeye dikkat çeken ve evlerinin 3 aydır toz-toprak içinde kaldığını belirten semt sakinlerinden Haluk Demir, şunları söyledi:

ELEKTRİK KABLOLARI ORTADA

“Elektriğimizin kesilmesi yetmezmiş gibi, yürüme alanlarımıza açılan çukurlar nedeniyle büyük zorluk yaşıyoruz. Bu çukurlar, özellikle çocuklu ailelere eziyet oldu. Elektrik kabloları önlem alınmaksızın ortada bırakılmış durumda.
Buraya küçük bir çocuk düşüp elektriğe çarpılsa, gideceği sağlık merkezi de işlemez durumda. Bizlere üvey evlat muamelesi yapılıyor, burası mahrumiyet bölgesine döndü. Çalışmalar bir an önce tamamlanmalı.”

OTOPARK KRİZİ

Haberin Devamı

Öte yandan çalışmalar nedeniyle araçlarını kazı alanlarının üzerine park eden sürücüler ile taşeron firmanın çalışanları arasında da otopark tartışması yaşanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!