Mahrem iddianamesi

Güncelleme Tarihi:

Mahrem iddianamesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 22:22

FETULLAHÇI Terör Örgütü’nün (FETÖ) Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki yapılanmasına ilişkin olarak 76’sı ‘sivil mahrem imam’ ile 81’i asker olmak üzere 157 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, FETÖ’nün TSK yapılanmasındaki mahrem kadrolar ve görevleri tek tek anlatıldı. İddianamede Akın Öztürk'le ilgili de sivil imamın şu iddiasına yer verildi: “Bir toplantıda Kemal Alkan kendisinin ilgilendiği bir subay hanımına Gülen tarafından saat gönderildiğini, bu subay eşinin aynı saati ‘Büyük Patron’un eşinde gördüğünü söyledi. Büyük Patron olarak geçen kişinin Öztürk olduğunu tahmin ediyorum.”

Haberin Devamı

İddianamede “Örgütün darbede kullandığı askeri kıyafetler içerisindeki teröristlerin ve bunlara destek veren diğer örgüt mensuplarının FETÖ’nün en gizli ve en özel birimleri olan Işık Evleri’nde yetiştirildiği” belirtildi. İddianamede “Mahrem yapı tarafından kontrol altında tutulan ve yönetilen Türk Silahlı Kuvvetleri yapılanması, Emniyet ve MİT yapılanması ile birlikte örgütün silahlı kanadını oluşturmaktadır” denildi. Darbe girişiminin planlama ve uygulamasının Özel Hizmetler Birimi tarafından yürütüldüğü iddia edildi.

MÜDÜRLERE PANİK BUTONU

Örgütün TSK içerisinde hücre tipi, birbirinden habersiz ve bağımsız üniteler oluşturduğu belirtildi, “Bu ünitelerin sivil abilerin/ imamların sorumluluğunda ‘üst düzey komutanlar’, ‘alt rütbede subaylar’ ve ‘astsubay’ gruplarından oluştuğu tespit edilmiştir” denildi. Her kuvvetin başında bir ‘bölge temsilcisi’, altında ‘müdürler’, ‘müdür yardımcıları’ ile ‘öğretmenler’ olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Örgütün Ankara’yı 1. Bölge ve 2. Bölge’ olarak ikiye ayırdığı; 1. bölgede Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı, Akıncı Üssü, Hava Lojistik Komutanlığı, 11. Üs Komutanlığı / Etimesgut Hava Hastanesi ve Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’nın bulunduğu belirtildi.

2014’ten itibaren telefon ve tabletlerde data hatların kullanıldığı anlatılarak, “Müdürlerin tablet ve telefonlarına ‘panik butonu’ diye bir uygulama yüklendiği, butona basınca cihazın hafızasının silindiği ve bir daha geri getirilemediği” belirtildi.

Akıncı Üssü’nün örgütsel anlamda ‘müdürünün’ firari Murat Kaya olduğu, firari Hakan Malkoç’un ise TRT’de uzman olduğu, KHK ile ihraç edildiği, bir dönem HSYK’da memurlardan sorumlu olduğu iddia edildi. Malkoç’un da üssün ‘müdür yardımcısı’ olduğu ifade edildi.

TBMM’yi bombalayan pilot olarak bilinen Hasan Hüsnü Balıkçı’nın mahrem abilerle irtibatlı olduğu, Serdar kod adını kullandığı belirtildi.

İddianamede başka bir dosyanın şüphelisi orgeneral Akın Öztürk’ün FETÖ içerisinde faaliyette bulunduğu vurgulanırken, sivil imam Ufuk Işık’ın şu iddialarına yer verildi: “Bir toplantıda Kemal Alkan kendisinin ilgilendiği bir subay hanımına Gülen tarafından saat gönderildiğini, bu subay eşinin aynı saati ‘Büyük Patron’un eşinde gördüğünü söyledi. Büyük Patron olarak geçen kişinin Öztürk olduğunu tahmin ediyorum.”

Haberin Devamı

KARDAK’TAN DOSYAYA

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarının 29 Ocak’taki Kardak ziyaretinde yanlarında bulunan pilot Yarbay Bilgehan Bülbül ve eşi Yarbay Nail Bülbül de iddianamede şüpheli olarak yer aldı. Bilgehan Bülbül’ün Ankara 11. Hava Ulaştırma Üs Komutanlığı ‘müdürü’ ‘Enes’ kod adlı Ertuğrul Akkaya ile irtibatı bulunduğu, eşi Nail Bülbül’ün de ‘Kamil’ kod adlı Kemal Alkan’a bağlı faaliyet yürüttüğü iddia edildi.

‘F-16’CILARIN ÇOĞU ÖRGÜTTEN’

 İddianamede “Örgütün onay vermediği kişilerin F-16 pilotu olamadıkları, son yıllardaki kursiyerlerin neredeyse tamamının örgüt üyesi oldukları, bu bağlamda son yıllarda F-16 pilotu olan subayların neredeyse tamamının örgüt üyesi oldukları; örgütün 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen başarısız darbe girişiminde F-16 (ya da diğer jet uçaklarının) pilotu olan üyelerinin çok küçük bir bölümünü kullanmadığı” tespiti yapıldı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!