Mahmutbey gişelerindeki çalışma 45 günde bitecek

Güncelleme Tarihi:

Mahmutbey gişelerindeki çalışma 45 günde bitecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2016 12:34

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Mahmutbey gişelerindeki çalışmaların 45 gün içerisinde bitirileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

 Arslan, Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronunda düzenlenen İstanbul Airshow'da (11. Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı ve Havacılık Endüstrisi Tedarik Zinciri Platformu) Türk Hava Yolları (THY) 100. Boeing 737-NG uçağı teslim törenine katıldı. Törene, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Boeing firması yetkilileri ile bazı davetliler katıldı.

Burada konuşan Arslan, THY’nin başarını herkesin bildiği ve gurur duyulan bir başarı örneği olduğunu söyledi. Arslan, Boeing 737 serisinin 6 bininci uçağının burada olmasının çok önemli olduğunu ifade ederek, "Ama en önemli şeylerden biri ismi Beştepe. Beştepe, 15 Temmuz’u unutmamamız açısından çok önemli. İnşallah biz milletimizle beraber nice destanlar yazacağız. Onu da unutmayacağız.“ dedi.

Haberin Devamı

THY uçağına Beştepe isminin verilmesinin çok anlamlı olduğuna dikkati çeken Arslan, emeği geçen yöneticilere teşekkür etti.

Kurdele kesim töreninin ardından basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Arslan, İstanbul Air Show'un son yıllarda sivil havacılık alanında ülkenin kazandığı kabiliyetler düşünüldüğünde dünya çapında ilgi gördüğünü ifade etti.

Arslan, Orta Asya ve Doğu Avrupa’ya kadar bütün sektörün geldiği, ürünlerini paylaştığı, geleceği birlikte planladığı bir fuardan bahsettiklerine dikkati çekerek, "Gerek terör olayları gerek özellikle 15 Temmuz olaylarından sonra bu süreçleri çok hızlı atlatıp, havalimanlarımızı 2-3 saat sonra hizmete sokmuş olmamız, 15 Temmuz darbe girişimine rağmen, sadece onun üstesinden gelmek değil, hemen akabinde bütün havalimanlarımızı açık tutmuş olmamız, bence bu sektörde önemli göstergeydi.” diye konuştu.

"Çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz"

Arslan, “İstanbul Mahmutbey gişelerinin kaldırılması projesindeki çalışmaları nedeniyle bazı sıkıntıların oluştuğuna" yönelik iddiaların hatırlatılması üzerine şunları söyledi:
“Malumunuz hep bir tabela konur; 'Çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz'. Bunun sebebi nedir? Hayatınızı kolaylaştırmak istiyoruz ancak hayatınızı kolaylaştırmak için geçici bir süre bir sıkıntı yaratıyoruz. Dediğiniz doğrudur. Mahmutbey gişelerinde serbest geçiş sistemi kurmak üzere, daha önce açıklamıştık, çalışmalara başladık. Her ne kadar 2 ay öngörülmüş ise de biz yaklaşık 45 günde bunun bitirilmesi ve İstanbulluların hizmetine girmesini, İstanbulluların hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyorduk. Zaten bu doğrultuda yol alıyoruz. İnşallah 45 gün içerisinde bunun İstanbulluların hizmetine sunmuş olacağız. O yüzden gerçekten İstanbulluların hayatını kolaylaştırmak adına birçok yerde inşaat çalışması yapıyoruz. Geçici verdiğimiz rahatsızlıklardan dolayı da, klasik laftır, özür dilediğimizi belirtmek isteriz.” 

BAKMADAN GEÇME!