GeriKişisel Bakım Zayıflamada son trendler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zayıflamada son trendler

"Forma girmek için son dönemde geliştirilen teknikler dikkatleri çekiyor. Diyet Uzmanı ve Mezoterapist Uzman Dr. İsmail Ağar, zayıflamada son trendlerle ilgili bilgi verdi."

Mezoterapi
İlk olarak Fransa'da Dr. Pistor tarafından geliştirilerek tıbbın hizmetine sunulan mezoterapi, bugün tüm dünyada uygulanan yaygın bir tedavi yöntemi. Mezoterapinin bu kadar yaygın ve popüler olmasının temel sebebi, selülit tedavisindeki başarısı ve bu konuda etkin tıbbi bir tedavi olması... Ancak bilindiği gibi klasik mezoterapide hafif de olsa bir acı hissi ve morarma oluşuyor. Oysa yeni geliştirilen pompalı mezoterapi tabancalarıyla ağrı hemen hemen yok denecek kadar azaltıldı, morluklar da önemli ölçüde giderildi.

Radyofrekans
Son yıllarda geliştirilen radyofrekans yöntemlerinden sonuncusu Bipolar radyofrekans tedavisi, selülitle beraber cilt sıkılaştırmada etkin bir çözüm sunuyor. Bu yöntemin bir avantajı da ciltte herhangi bir morluk ve iz bırakmaması.

Ozon tedavisi
Ozon kullanımı, selülit tedavisindeki son yeniliklerden... Gerek cilt altındaki yağ dokusuna, gerekse cilde doğrudan ve yoğun olarak oksijen sunan ozon buhar saunaları, kısa sürede selülit problemini gideriyor. Ayrıca ozon terapi, diğer iki yöntemle kombine edilerek tedavi süresini kısaltıyor.

Vakum reflexoterapi
Selülit ve şişmanlik tedavisinde en hızlı yardımcı tedavi seçeneklerinden biri... Bu tedavi özellikle ozonla birlikte uygulandığında etkisini artırıyor. Vücutta hiçbir iz bırakmaması nedeniyle, bu gayet ideal bir kombinasyon. Reflexoterapi sadece şişmanlık, selülit ve sarkma tedavisinde de kullanılmıyor. Aynı zamanda vücut deformasyonları, sekonder olarak gelişen gözaltı torbalanmaları, çatlaklar, ameliyat-tramva izleri, bacak şişlikleri, spor hekimliği ve fizik tedavi amaçlı rehabilitasyonlarda da yaygın olarak başvuruluyor.

Oksijen
Temeli oksijen tedavisine dayanan bu yöntemle, doktor kontrolünde bir saatte bir kilo veriliyor. Etkili medikal ve spa teknolojilerini kombine eden oksijen tedavisi, ısı terapisi, yatıştırıcı sistem, aromaterapi ve ses terapisini aynı anda uygulayarak metabolizmayı harekete geçiriyor. Uygulama sonrasında vücutta su tutulumu azalıyor ve cilt temizlenmiş oluyor. Ayrıca kas dahil pek çok ağrı ve acı da sona eriyor.

Sistemin bir diğer etkisi de selülitleri ortadan kaldırması... Aslında kombine bir spa sistemi olan bu tedavi, metabolizmayı hızlandırıp kalori tüketimini artırarak zayıflamayı gerçekleştiriyor. Bunun yanı sıra stres ve endişe hislerini ortadan kaldırıyor. Bakıma dahil edilen oksijenle zihin daha sağlıklı hale gelirken moral ve konsantrasyon artışı da gerçekleşiyor.

False