GeriKadın Sağlığı Yiyeceklerin çakra ile ne ilgisi var?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yiyeceklerin çakra ile ne ilgisi var?

Yiyeceklerin çakra ile ne ilgisi var?

"Her çakranın kendi rengi, kokusu, besini ve aromasının olduğunu biliyor muydunuz? Bedenimizin 7 enerji kapısı çakralarımız, yediğimiz besinler ve kullandığımız renklerle harekete geçiyor. Örneğin, birinci çakramız olan Kök çakranın rengi kırmızı. Domates, çilek, karpuz ve kiraz gibi kırmızı yiyecekler, hayat enerjisini dengeleme konusunda önemli bir yere sahip…"

Müge Çevik önderliğinde 2012 yılının başında kurulan Eğitim, Danışmanlık ve Koçluk firması ŞAPKA, bünyesinde barındırdığı Reiki eğitimleri ile çakralar üzerine yoğunlaşıyor.

Çakra, Sanskritçe çark ya da tekerlek anlamına gelen, bedenimizdeki enerji merkezlerine verilen isim. Vücudumuzda ana merkezleri kontrol eden 7 temel çakra bulunuyor. Çakraların ana görevleri arasında, kişinin enerjisini dengelemek ve bağlı olduğu sistemlerin iyi/dengeli, düzenli çalışmasını sağlamak yer alıyor.

Yiyeceklerin çakra ile ne ilgisi var

Fiziksel sağlığımız ve çakralarımız arasında bağ kuruluyor. Çakraların dengeli olması demekse fiziksel sağlığımızın dengede olması demek. Çakraların fazla ya da az çalışmasının bedenimiz dışında ruhsal bedenimiz yani kişilik özelliklerimiz ile de ilgisi bulunuyor. Örneğin; iletişim sorunları yaşayan, çok konuşmak yerine içine atan veya söylediği sözlerden sıklıkla pişman olan biri boğaz bölgesinde sorunlar yaşayabiliyor. Bademcik, ses kısılmaları, nodüller, lenf bezleri ile ilgili sorunlar, tiroit bezlerinin fazla ya da az çalışması gibi sorunlar, 5. Çakra olan boğaz çakrasında sorun olduğuna işaret ediyor.

Çakraları dengelemek Reiki gibi evrensel yaşam enerjisi çalışmaları/şifaları ile mümkün olabiliyor. Her çakranın kendi rengi, kokusu, besini ve aroması bulunurken, şifanız besinlerde sizi bekliyor. Örneğin, yapılan her yemeğe koyulan her bir baharat ve sebzenin neye iyi geldiğini görmek, bu alana yoğunlaşmak isteyenler için büyük önem arz ediyor.

Çakralar & Renkler & Yiyecekler:

Yiyeceklerin çakra ile ne ilgisi var

1. Çakra: Kök Çakra: Kırmızı / Domates, çilek, karpuz, kiraz.

2.Çakra: Turuncu /Havuç, somon balığı, yengeç, portakal, mandalina, turunç.

Yiyeceklerin çakra ile ne ilgisi var

3.Çakra: Karın Çakrası: Altın Sarısı/ Karmaşık karbonhidratlar, tahıllar.

Yiyeceklerin çakra ile ne ilgisi var

4.Çakra: Kalp Çakrası: Yeşil – Pembe/ Yeşil sebzeler ve yeşil yapraklı bitkiler.

Yiyeceklerin çakra ile ne ilgisi var

5. Çakra: Boğaz Çakrası: Mavi/ Meyveler, adaçayı.

Yiyeceklerin çakra ile ne ilgisi var

6. Çakra: Alın Çakrası: Çivit Mavi/ Nane, yasemin aromalı yiyecekler.

Yiyeceklerin çakra ile ne ilgisi var

7. Çakra: Taç Çakra: Menekşe Moru- Viyolet/ Meyvesuları.

Yiyeceklerin çakra ile ne ilgisi var

Kadın Kanalları Editörü: Burcunur YILMAZ