GeriMakyaj Yılbaşı Makyajınız İle Tüm Gözler Üzerinizde Olsun
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yılbaşı Makyajınız İle Tüm Gözler Üzerinizde Olsun

Yılbaşı Makyajınız İle Tüm Gözler Üzerinizde Olsun

"Yeni yıl hiç kuşkusuz yeni umutlar, yeni kararlar ve yeni bir imaj demek. Yeni yıla nasıl girilirse bütün bir senenin de öyle geçeceğine dair bir inanış mevcut. Sizde onlardan biriyseniz, o geceye hazırlanırken hem zarif, hem de güzel bir görüntü yaratmak için makyajınızı özenle yapmanız şart. 2019’un ilk gecesi, doğru teknik ve cilt tipinize uygun ürünlerle yaptığınız makyaj, sizi gecenin ve bütün bir senenin yıldızı yapabilir. Cortex Pharma Estetisyeni Bade Özavcı, doğru yılbaşı makyajı için ipuçları verdi."

Yeni yıl demek yeni umutlar, hayaller ve yeni kararlar demek. Yılbaşı yaklaştıkça hemen herkesi o gece “ne giyeceğim” telaşı sarıyor. Ancak yılbaşı gecesi kıyafetleriniz kadar makyajınız da oldukça önemli. Cilt tipinize uygun doğru makyaj ürünleri ile yeni yıla kusursuz ve asil bir görünümle girebilirsiniz.

CİLT TİPİNİZE UYGUN FONDÖTEN MAKYAJINIZIN EN ÖNEMLİ DOKUNUŞU

Yılbaşı makyajınızı yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan biri cilt tipinize uygun fondöten seçimidir. Oldukça hafif, cilt tonunuzu eşitleyecek ve uzun süren bu gecede sizi yarı yolda bırakmayacak kalitede ürünler seçmelisiniz. Yüzünüzde ağırlık hissi yaratmadan, kapatıcı özelliği güçlü fondötenleri tercih edebilirsiniz. Fondötenin tonunun yanı sıra uygulanış biçimi de çok önemli. Eşit dağılmayan fondöten kötü görünümüyle tadınızı kaçırabilir.

Yılbaşı Makyajınız İle Tüm Gözler Üzerinizde Olsun

ÇARPICI YENİ YIL MAKYAJININ PÜF NOKTASI TEN RENGİNİZE UYGUN BİR RUJ

Beyaz tenliyseniz çok şanslısınız çünkü dilediğiniz ruju tercih edebilirsiniz. Eğer esmer tenliyseniz ruj konusunda biraz daha seçici olmanızda fayda var. Pembe tonlu rujları tercih edebilirsiniz. Bu özel gecede size kırmızı veya bordo renkli bir rujun eşlik etmesi de doğru bir tercih olacaktır.

Yılbaşı Makyajınız İle Tüm Gözler Üzerinizde Olsun

IŞILTILI FARLAR 2019'UN OLMAZSA OLMAZI

Önümüzdeki yıl mat tonlar yerini parlak ve canlı tonlara bırakıyor. Işıl ışıl parlayan gözlerle çarpıcı bir makyaj elde edebilirsiniz. Hangi farı kullanacağınıza öncelikle göz renginizi, ardından giyeceğiniz kıyafeti esas alarak belirlemelisiniz. Gözlerinizin rengi size hangi renk tonlarını sürebileceğinizi söylüyor aslında. Kahverengi gözlere sahipseniz eğer; bakır, bronz, haki, tüm toprak tonları, mavinin her tonu ve koyu laciverti öneririz. Mavi gözlere sahipseniz tercih etmeniz gereken renkler; toprak tonlarına yakın turuncular, ten renkleri, açık ve koyu kahverengi ve çikolata. Göz makyajınızı abartılı yapmayı tercih ederseniz, rujunuzu daha hafif sürmenizde fayda var. Bir diğer püf noktası ise, göz makyajınızın rujunuzla uyumlu olması ve ruju geri planda bırakmadan göz makyajı yapılması.

Yılbaşı Makyajınız İle Tüm Gözler Üzerinizde Olsun

DOĞAL VE SAPLIKLI GÖRÜNEN YANAKLAR

Rujumuzun çarpıcı olduğu makyajda, daha hafif şeftali tonlarında allıklar tercih edilmelidir.

False