Güzellik Mucizesi Ananas

Basit tariflerle evinizin konforunda değişim yaşayabilirsiniz. Pürüzsüz, parlak, taze, gençleşmiş cilt için farklı bitkilerden, besinlerden ve yöntemlerden bahsediyor Tarkan Güvelioğlu...

Haberin Devamı

Bugün, çok eskilerden gelen çeşitli güzellik tarifleri yeniden değer görüyor. Çünkü antik çağlarda kullanılan doğal şifa gücünün paha biçilmezlği nihayet anlaşıldı.. Etkin bir şekilde sorunları çözecek bu bilgiler, yeni yöntemlerle, yeni buluşlarla zenginleşiyor. İnsanoğlu, atalarından bugüne gelen bilgiler ışığında bitkisel maddelerle, doğada yer alan besinlerle hazırlanan formüllerin, tabittan alınan tariflerin getireceği değişimlerle artık daha fazla ilgileniyor .
Güzellik Mucizesi Ananas
Cilt, derhal karşı tarafa hemen olumlu veya olumsuz sinyal veren bir organdır. Cildinizi besleyen bitkisel ve doğal bakım yolları bu nedenle önemlidir. Kırışıklıklar, yüzünüzün doğal güzellikleri tehdit eden bir unsur.. Birçok kadın ve tabii ki erkekler de bu kırışıklıklar üzerine kafa yoruyor ve pahalı tedaviler için inanılmaz saatler ve para harcıyor. Aslında basit tariflerle evinizin konforunda değişim yaşayabilirsiniz. Pürüzsüz, parlak, taze, gençleşmiş cilt için yine farklı bitkilerden, besinlerden ve yöntemlerden söz edeceğim.

Minik taneler cilt onarıyor

Mevsimi olduğu için narı güzellik masanıza mutlaka koyun. Taze nar suyu cilde çok etkili. Yüze 20 dakika süre ile uygulanmalı ve yıkanmalı ardından nemlendirici sürmeli. Nar suyu cildi yeniden yapıldırır. Bunun yerine nar çekirdeği yağını da kullanabilirsiniz.
Güzellik Mucizesi Ananas
 Bazı rendelenmiş sebze ve meyveler yağlı cilt için idealdir. Örneğin, patates, salatalık ve havucun rendeleri yüze maske olarak uygulandığında süper etkiler elde edilir.
Güzellik Mucizesi Ananas
Ananas sıkıştırıcı etkiye sahip

Ananas suyunda kırışıklıkları gidermede yardımcı özel aktif enzimler var. Biraz ananas suyu alın ve yüz ve göz kırışıklıkları üzerinde uygulayın. Ananas, sıkıştırıcı etkiye sahiptir ve yüzeyindeki ölü derilerden de kurtulmak için yardımcı olur. 20 dakika cilt üzerinde bırakıp, yıkamanız yeterli. Düzenli kullanımda yeni çizgilerin ortaya çıkmasına karşı da korur. Daima genç kalmak isteyenler yüze maske dışında hergün bir bardak suyunu içsin, ayrıca yağları da yakıyor!
Güzellik Mucizesi Ananas
Biberiye yağı masajı sonrası?

Birkaç saniye nazik hareketlerle biberiye yağı ile düzenli olarak hergün yüze boyuna masaj yapmak size çok şey kazandırır. Yağı elinize bir kaç damla dökerek günde 2-3 dakika bu işlemi yapın. İnce çizgi ve kırışıklıklardan kurtulmak yardımcı olacak aynı zamanda kırışıklıkların oluşumuna ve çoğalmasına karşı kalkan görevi görür.

Ebegümeciye dikkat

Çayırlar veya terk edilmiş alanların çoğu ebe gümeci kapÇayırlar veya terk edilmiş alanların çoğu ebe gümeci kaplı. Ebegümeci vitamin A, B1, B2, C ve E, amino asitler ihtiva etmektedir. Kuru ve hassas cilt bakımı için bu bitkiden faydalanabilirsiniz. 1 ebegümeci yaprağını 2 yemek kaşığı günlük sütte ezerek lapa haline getirin ve yüzünüze uygulayın. Bu yapraklardaki doğal maddeler cildi yatıştırır ve nemlendirir. Güçlü bir doğal antioksidandır. Ayrıca cildin nemini düzenler. Ebegümeci, cilt hücrelerini korumak ve gençleştirmek için yabani bitkiler arasında önemli yer tutar.
Güzellik Mucizesi Ananas
Doğal yağlar ve yumurta

Eğer doğal kozmetikle ilgileniyorsanız yumurtanın faydalarını duymuşsunuzdur. Hiç şüphe yok ki, yumurta cilt bakımı için mükemmel bir madde. Sarısının cildi sıkılaştırıcı özelliği vardır. Sivilceleri yok etmek için beyazından yararlanın. Kuru ve yağlı ciltler için sarısı muz, yulaf ezmesi, zeytinyağı bal ve sirke gibi maddelerle karıştırıldığında deri dokusunu geliştiren maskeler elde edilir. Fakat yumurta maskesi hazırlarken yağ olarak zeytinyağı dışındaki yağlarla da buluşturmalısınız. Argan yağı, kayısı çekirdeği yağı, üzüm çekirdeği yağı gibi yağlardan 2-3 damla damlatıp elde ettiğiniz karışımın cildinizde yarattığı değişim sizi daha memnun eder. Öte yandan yumurta beyazını merhem gibi cilt tedavisi için kullanın. Ani bir yanıkla karşılaştığınızda(ağır yanıklarda değil) yumurta beyazını bölgeye tekrar tekrar sürdüğünüzde acının azaldığını ve yara izinin de kalmadığını göreceksiniz.

Herbalist Tarkan Güveloğlu

Yazarın Tüm Yazıları