Cilt Kurtarıcı Özel Maskeler

Bitkisel tedavinin binlerce yıllık geçmişi var. Denenmiş, yararları çoğu kez kesinleşmiş olsa da birtakım kurallara uyarak uygulama yapmak ve bitki uzmanlarından da yardım alarak hareket etmek sizi daha olumlu sonuçlara götürecek.

Haberin Devamı

Muz Maskesi

Vitaminler deriyi etkiler, muzdaki besinler cilt için idealdir.Lapa olgun bir muzun üzerine birkaç damla zeytinyağı ilave edin. Karışımı kısık ateşte biraz ılıtın. Hamur kıvamına gelen maskeyi 15-20 dakika yüzünüzde bekletin ve ılık su çıkarın.
Cilt Kurtarıcı Özel Maskeler

Ekmek maskesi

Beyaz ekmek kırıntılarını ılık sütte bekletin içine 1 çay kaşığı nişasta katın. Yüzünüze hamuru yedirin. Yarım saat sonra yıkayın. Haftada 2 kez uygularsanız mükemmel sonuç alırsınız.

Avokado, soya, badem ve buğday, tohumu

Ertesi gün işe veya bir buluşmaya pırıl pırıl bir ciltle gitmek için geceden yapacağınız kurtarıcı bir maske tarifi veriyorum: Avokadoyu ezin içine soya yağı, badem yağı ve buğday tohumu yağından 2'şer damla ekleyin. İyice karşıştırın, sürün ve yarım saat sonra yıkayın. Cildiniz iş günü güzelleşmeye hazırdır.
Cilt Kurtarıcı Özel Maskeler

Haberin Devamı

Bazı ağaçların doğal kozmetik sırrı

-Kayın ağacının ( akgürgen ) kabukları cilt için çok iyi sonuçlar yaratır. Bu ağacın kabuklarından bir tutam kaynatın. Elde ettiğiniz su ile yüzünüzü silin. Haftada bir kere düzenli olarak uyguladığınızda lekeler azalacaktır.

-Akçe ağaç yaprağı da ciltte olumlu sonuçlar yaratır. Bir tutam akçe ağaç yaprağını bir suda on dakika demlendikten sonra süzün. Bu suya bir avuç pirinç unu ve yarım fincan badem yağı ekleyin. Bir miktar da gül suyu ekledikten sonra iyice karıştırın ve yüzünüze sürün. Yarım saat sonra yıkayın. Bu maske cildinize parlak bir görünüm sağladığı gibi kahverengi lekeleri de yok eder. Aynı zamanda düzenli kullananlarda Kırışıklıklar için de etkili olur.
Cilt Kurtarıcı Özel Maskeler

Süper maske

-Kadınlar yorgun ve üzerinde lekeler, kırışıklıklar bulununan cilt ile mücadele, için çok para harcıyorlar. Neyse ki, basit malzemeler kullanarak evde yapabileceğiniz çözüm maskeleri var. Kahve değirmeninde bir çorba kaşığı buğdayı öğutün ve bir kaba alın. Üzerine çeyrek fincan süt dökün. Bir kapta 2 adet defne yaprağını kaynatın ve suyunu süzüp bu karışıma 2 çay kaşığı ilave edin. Bir çay kaşığı kuru nane koyun. Yarım salatalığı da sıkın ve 1 şeker kaşığı ekleyin karışıma. 1 tutam vanilya ve bir çay kaşığı hindistan cevizi özü ekleyin. Hepsini iyiçe karıştırın. Elde ettiğiniz macun en pahalı kremlere değer. Cilde uygulayın ve yarım saat sonra durulayın. Haftada 2 kez yapacağınız bu maske ile zamanla kırışıklıkların azalacağını göreceksiniz.

Cilt Kurtarıcı Özel Maskeler

Haberin Devamı

Ananastan mutlaka yararlanın

-Cilteki ölü derileri temizlemek, mümkün olduğunca uzun süre genç görünüm için iyi bir yol. Bir kaba yarım taze ananasın suyun sıkın. 1 çay kaşığı zeytinyağı koyun. 15 dakika boyunca yüzünde tutun sonra temizleyici jel ile yıkayın. Ananas çok iyi temizler ayrıca sıkıştırıcı etkisi olan enzimler içerir.

Siz yeter ki savaşın, iyileştirici, onarıcı doğal yöntemler size kolay kolay yaşlılığın kapılarını açmaz.

Yazarın Tüm Yazıları