Fonksiyonel Beslenme Nedir? Neden Önemlidir?

Eski zamanlarda yemek yemek sadece karın doyurmak içindi. Ancak günümüzde bu konsept değişti. Artık hastalıklardan korunmak veya hastalıkların tedavisine destek olmak için yiyeceklerin gücünden yararlanıyoruz. Önce ilaca başvurmak yerine sizde yiyeceklere başvurabilirsiniz. Fonksiyonel yiyeceklerde işte bu esnada devreye giriyor.

Haberin Devamı

Fonksiyonel yiyecekler; günlük hayatta düzenli bir şekilde yediğimiz, kronik hastalıklara yakalanma riskinizi azaltan, biyolojik savunma mekanizmasını güçlendiren, yaşlanmayı geciktiren ve sağlığınızı düzelten bileşenleri içeren yiyeceklerdir. Birçok çalışmada bu yiyeceklerin kanserle savaşma, kalp hastalıkları, diyabet, yüksek kan basıncı, inflamasyon, mikrobiyal/viral/parazitik enfeksiyonlar, sindirim sistemi hastalıklarında fayda sağladığını göstermektedir. Sizde bu yiyecekleri beslenmenize düzenli bir şekilde beslenmenize eklediğinizde fonksiyonel beslenmiş olacaksınız.

Biraz da hangi yiyeceklerin fonksiyonel olduğundan bahsedelim. Bir gıdayı fonksiyonel yapan o gıdanın içeriğindeki biyoaktif bileşenlerdir.Fonksiyonel Beslenme Nedir Neden ÖnemlidirYukarıda bahsettiğim tablo bu yiyeceklerin sadece ufak bir kısmını oluşturuyor. Siz hangi rahatsızlığa sahipseniz veya sağlığınızda neyi düzeltmek istiyorsanız o yiyeceği beslenmenize ekleyerek en azından sağlığınıza ekstra bir destek sağlarsınız. Size bugün bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirecek ve sindiriminizi rahatlatacak bir içecek tarifi vereceğim. Sizde hangi konularda fayda sağlamak isterseniz o yiyecekleri uyumlu bir şekilde birleştirip kendi tariflerinizi oluşturabilirsiniz.

Haberin Devamı

GÜÇ BOMBASI İÇECEK

  • 1 su bardağı kefir
  • 1 büyük tutam ıspanak
  • ½ armut
  • 2 yemek kaşığı sade yulaf
  • 1 çay kaşığı tarçın

Tüm malzemeleri blenderdan geçirip içecek yapıp tüketi. 

Diyetisyen ve Fitoterapi Uzmanı Şevval Aksu

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/diyetisyensevvalaksu/

Yazarın Tüm Yazıları