Gece Kremi Nasıl Kullanılır? Faydaları Nelerdir?

Krem seçerken markadan çok cildin yapısına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Dermatolog Dr. Şale Yılmaz, gece kremleri hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

Cildimizin bakımı, ezbere ve kulaktan dolma bilgilerle değil, cilt özellikleri ve ihtiyaçları bilinerek yapılması gereken bir konudur. Aksi taktirde fayda göremeyeceğimiz gibi sorun da yaşayabiliriz. Uyku sırasında cilt dinlenir ve yenilenir. Bu nedenle bu zaman dilimi bizim için değerlidir. Gece kremi kullanımı cilt bakımının ayrılmaz bir parçasıdır.

Gece kremleri onarım, nemlendirme ve yenilenme yapar, yapı olarak gündüz kremlerinden farklıdır ve güneş koruyucu içermez. Ancak nem ve destek içerikleri daha yoğundur. Krem seçerken marka seçmekten çok cildin yapısını dikkate alın, hangi içeriğin size ne kazandıracağını bilin ve buna göre seçim yapın.

Gece Kremi Nasıl Kullanılır Faydaları Nelerdir

Haberin Devamı
  • Gece kremi kullanmadan önce cilt iyice temizlenmeli, gerekli durumlarda tonik kullanılmalı ve cilt, krem için hazırlanmalıdır.
  • Eğer serum kullanıyorsanız önce serum sürüp bir süre bekledikten sonra kremini uygulayın.
  • Ürünü elleriniz temizken, parmak uçlarınızla cilde yumuşak hareketlerle uygulayın. Boynunuza da kullanmayı ihmal etmeyin.
  • Ürünü uyumadan en az 10 dakika önce uygulayın.
  • 100ml'den büyük ürün tercih etmeyin. Ayrıca krem açıldıktan sonra mutlaka 6 ay içinde bitirilmelidir; aksi durumda etkinliğini kaybedebilir.
  • Hava teması fazla olmaması için kullandıktan sonra, kapağı sıkıca kapatılmalıdır.
  • Krem içeriklerinde olabilecek retinol ve AHA çizgilerle mücadele ve antiaging etkiler konusunda güçlü olmakla beraber ciltte hassasiyet yaratabilir. Güneş duyarlılığı yapabilir; bu sebeple gündüzleri mutlaka iyi bir güneş korumayla kullanılmalıdır. Ayrıca bazı ciltler (özellikle hassas ciltler) bu ürünleri tolere edemeyebilir.

Sonuç olarak gece ürünleri seçerken ve kullanırken yapacağınız doğru tercihler size nemli, dengeli ve canlı bir cilt sağlayacaktır.

Dermatolog Dr. Şale Kutsal Yılmaz

https://www.instagram.com/sale_yilmaz/

Yazarın Tüm Yazıları