Aborjinlerin Mucizesi: Çay Ağacı Yağı

Bitkisel bir yağ olan çay ağacı yağı eski çağlardan beri tıbbi bir yöntem olarak kullanılan güçlü doğal antiseptiktir.

Haberin Devamı

Avustralya yerlilerinin yüzyıllardır kullandığı bu ağacın yapraklarından elde edilen yağ birçok hastalığın tedavisinde kullanılmıştır. Doğal iyileştirici olarak nitelendirilen çay ağacı yağı, bilimsel olarak test edilmiş ve onaylanmıştır.

Yağ dışında, krem ve jel olarak da kullanılabilen Çay ağacı, birçok cilt probleminde kullanılır. Cilt sağlığını güçlendirir. Özellikle sivilce için doğal bir iyileştirici olarak kullanılabilir. Cildi zararlı bakterilerden ve mantar enfeksiyonlarından korur; yaraları ve yanıkları iyileştirici gücü vardır. Ancak çay ağacı yağı doğrudan ilaç yerine kullanılmamalıdır. Uzun süreli kullanımlarda bilinçli kullanım açısından mutlaka cilt doktoruna danışılmalıdır.

Antiseptik ve anti bakteriyel özellikleri ile çay ağacı yağı ağızdaki mikropları öldürmenin doğal bir yoludur, bu nedenle ağız yaralarını çay ağacı yağı ile önleyebilirsiniz. Karbonatlı suya birkaç damla çay ağacı katarak hazırlanan gargara ile tekrar eden ağız yaraları azaltılabilir.

Haberin Devamı

Çay ağacı yağının, virüslerin yayılmasını engelleyici özelliği de vardır. Özellikle uçuk virüsü ve siğil oluşumuna sebep olan human papilloma virüs konusunda etkileri bilimsel olarak kanıtlanmış bir yağdır. Çay ağacı yağını direkt virüslü bölgeye ve çevresine sürerek enfeksiyonun yayılma ve şiddeti azaltılabilir.

Aborjinlerin Mucizesi: Çay Ağacı Yağı

Egzama, sedef gibi cilt hastalıklarının tedavisinde faydalı etkileri de görülmüştür. Aloe vera jel ile karışım hazırlanarak sedef döküntülerinin şiddetini azaltabilirsiniz.

Alerjilerin sıklıkla çoğaldığı bahar aylarında veya kışın soğuktan oluşan kuruluğa karşı badem yağı ile beraber kullanabilirsiniz. Bu sayede göz kapaklarına ve yüze sürülerek rahatlatıcı etkisi sağlanır.

Böcek ve arı sokmalarını antiseptik özelliği sayesinde etkisiz hale getirir. Biberiye ve Lavanta yağı ile eşit oranda karıştırarak cilde sürebilirsiniz. Cildinize faydalı doğal bir sinek kovucu üretmiş olursunuz.

Haberin Devamı

Çay ağacı yağı cilt için olduğu kadar saçlı deri için de faydalıdır. Duştan iki saat öncesinde saç derisine çay ağacı yağı ve lavanta yağı karışımı ile yapılan masajla kepek ve deride ki kızarıklığın azaldığı görülür.

Bu kadar geniş yelpazesiyle Çay ağacı yağı cilt hastalıklarında mükemmel bir doğal çözüm haline gelmiştir.

Dermatoloji Uzm. Dr. Emine Özge Ayabakan

https://www.instagram.com/drozgeayabakan/?hl=en

Yazarın Tüm Yazıları