GeriMelisa Darmar Kış İçin İdeal: Badem Unlu Balkabaklı Mini Kurabiye Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kış İçin İdeal: Badem Unlu Balkabaklı Mini Kurabiye Tarifi

Kış İçin İdeal: Badem Unlu Balkabaklı Mini Kurabiye Tarifi

"Kokusu en az tadı kadar güzel, bu soğuk havalarda sıcacık kahvenizin yanında, pişman olmadan tüketebileceğiniz bir kurabiye; üstelik rafine şeker içermiyor! Ara öğünlerinizde 2-3 adet tüketebilirsiniz, badem unundan yapıldığı için yüksek oranda protein içerir."

Malzemeler:

  • 1 su bardağı badem unu
  • 1/2 su bardağı öğütülmüş ceviz
  • 4-5 adet gün kurusu
  • 1 avuç kuru üzüm
  • 1 su bardağı balkabağı püresi
  • 1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı tarçın

Yapılışı:

1. Kuru kayısıları ve kuru üzümleri rondadan çekerek parçalanmasını sağlayın ve cevizleri de öğütün
2. Kurabiye hamuru için; badem ununu, öğütülmüş cevizleri ve diğer tüm kuru malzemeleri bir kasede birleştirin.
3. Ayrı bir karıştırma kasesinde balkabak püresi ile tüm sıvıları karıştırın ardından kuruların üzerine dökün ve karıştırın.
4. Oluşan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle küçük toplar haline getirin ve bu topları pişirme kağıdına serilmiş tepsiye aralarında boşluk olacak şekilde dizin.
5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
6. Piştikten sonra fırının içinde bekletmeyin, fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Afiyet olsun!

Hazırlayan:  Melisa DARMAR

Instagram: Femmelle.tr