Ameliyatsız Burun Estetiği Mümkün!

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, burun estetiğinde ameliyatsız teknikleri sizler için anlattı.

Haberin Devamı

Ameliyatsız burun estetiği, en çok talep edilen estetik operasyonlarından biridir, ancak bazı hastalar anestezi, ameliyat korkusu olan ve hemen sonuç almak isteyenler için uygun bir seçenektir. 15 dakikalık burun estetiği olarak da bilinir. Burnu yeniden şekillendirmek için dermal dolgu enjeksiyonları kullanılır. Burnunda şekil bozukluklarından kurtulmak isteyen, ancak ameliyat olmak istemeyen insanlar için cazip bir seçenektir. Sonuçları anından görünür, kesi işlemi uygulanmaz, genel anestezi ya da iyileşme sürecine ihtiyaç olmaz.

Hafif burun eğriliği, burnunda hafif kemeri olan, burun köprüsünde hafif yumru, burun ucunda orta dereceli düşüklükler, yükseltme, belirginleştirme müdahalelere ihtiyacı olan hastalar için uygundur. Burun küçültme hariç birçok burun şekil bozukluğu ameliyat burun estetiği tedavi edilebilir.

Haberin Devamı

Ameliyatsız burun estetiği nasıl yapılır?

Tedaviden önce ekstra rahatlık için tedavi öncesi 20-30 dakika topikal sakinleştirici uygulanabilir. Ardından dermal dolgu maddesi, küçük miktarlarda ve hassas lokasyonlarda cildinize enjekte edilerek burnunuzdaki şekil bozukluklarının tedavisi sağlanır. Daha sonra burun şeklini oturtmak için masaj yapılır. İşlem sırasında hasta tamamen uyanık olur. Aynaya bakılarak prosedürün aşamaları ve sonuçları görülebilir.

İyileşme süreci nasıldır?

Burnu yeniden şekillendirmek için hyalüronik asit dolgu malzemesi kullanılır. Vücudun doğal yapısında ve diğer canlı organizmaların çoğunda da bulunur. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı, yan etki görülme riski düşük olan güvenilir bir malzemedir. Etkisini hemen gösterme özelliği vardır. Çoğu hasta uygulamanın hemen ardından günlük faaliyetlerine döner. Hiçbir belirgin şişme, çürük veya ağrı olmaz. Bununla birlikte, işlemden iki hafta boyunca güneş gözlüğü veya ağır gözlük kullanmaktan kaçınılmalıdır. Sonuçlar genellikle 12-24 ay arasında sürer. Bu sürenin sonunda burundaki düzeltmeleri korumak için hyalüronik asit enjeksiyon işleminin tekrarlanması gerekir.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları