Son Zamanların Trendi: Yulaf Kepeği

Son zamanlarda adını çok sık duyduğumuz ve artık hiçbirimizin aşina olmadığı yulaf kepeğinden bahsedelim azıcık. Nedir bu yulaf kepeği, her yerde karşımıza çıkıyor? Yulaf kepeği, yulaf tanesini saran tüketilebilir kabuk kısmıdır. Yani bilinenin aksine yulafın öğütülmüş hali değildir. Protein ve lif bakımından oldukça zengin olan bu besinin vücudumuza ne gibi faydaları var peki?

Haberin Devamı

İçerisinde bulunan çözülebilen lifler sayesinde sindirim sistemimizi düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı oluyor.

  • Kan şekerinde ani iniş çıkış yapmadığı için uzun süre tok tutuyor ve sık sık acıkmaları engelliyor.
  • Kötü kolesterolün düşmesinde yardımcı oluyor.
  • Midede şiştiği için uzun süre duygunluk sağlıyor.
  • Yapılan bazı araştırmalara göre uzun süre tokluk sağladığı için sabah tüketildiğinde bir sonraki öğünde daha az yemek yememize neden oluyor.

Tok tutması ve protein oranın yüksek olması nedeniyle oldukça tercih edilen bu mucizevi besini nasıl tüketebiliriz peki? Omletlerinizin içinde, un yerine, ev yapımı ekmeklerin ve poğaçaların içerisine koyabilirsiniz. Özellikle kahvaltılarda sütle pişirilip lapa şeklinde veya yoğurduğun içine katarak tarçın ile birlikte de tüketebilirsiniz. Ben evde kendi yaptığım sağlıklı tatlı alternatiflerimde un yerine tercih ediyorum. Özellikle ara öğünlerde ev yapımı bu minik tatlı alternatifler bir bardak süt ile inanılmaz iyi gidiyor. O zaman benden sizlere en çok yaptığım yulaf kepekli sağlıklı tatlı tarifim gelsin bakalım, şimdiden afiyet olsun :)

Haberin Devamı

Son Zamanların Trendi: Yulaf Kepeği

Malzemeler:

  • 9 adet kudüs hurması (Etli, iri olanlar)
  • 2 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi (Blenderdan geçirilmiş 1 su bardağı yer fıstığı da olur)
  • 1 yemek kaşığı yulaf kepeği
  • 1 yemek kaşığı ham kakao
  • 1 tutam tuz

Yapılışı:

Öncelikle hurmaları 5-6 dakika kaynar suda bekletiyoruz ki güzelce yumuşasınlar. Sonra yumuşayan hurmaları ve fıstık ezmesini blenderdan geçirip üzerine yulaf kepeğini ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz son olarak da bir tutam tuzu ve ham kakaoyu ekleyip iyicene yoğuruyoruz. Karışımı streç filmin üzerine alıp dikdörtgen şekline getirip kabımıza koyuyoruz ve buzdolabında bekletiyoruz. Ara öğünlerde sütün yanında tüketmek için sağlıklı alternatifimiz hazır :)

DİYETİSYEN CEYSİ KAZADO

https://www.instagram.com/dyt.ceysika/ 

Yazarın Tüm Yazıları