2019 Feng Shui Enerjileri

Yaşasınnnnnnnn! 2019 Çin Takvimine göre Domuz yılı 5 Şubat ile birlikte evrene yerleşti...

Haberin Devamı

Aşağıda gördüğünüz resim Feng Shui haritasıdır.

2019 Feng Shui Enerjileri

Öncelikle Feng Shui nedir diye bahsetmek istiyorum :)...

Feng Shui terimi gerçek anlamıyla Rüzgar ve Su demektir. Antik Çin bilgisine göre çevreyi anlatma şeklidir ve çevrenin insanlar üzerinde bereket ve şans olarak etkisini araştıran bir çalışmadır.

Bu bilgi 6000 yıllık, ilkel insanlara kadar dayanır. İlkel insanların zor hava şartlarından ve yırtıcı hayvanlardan nasıl en iyi şekilde barınıp, suya ve yiyeceklere nasıl yakın olduklarını inceleyen bir felsefedir. Tüm bu bilgiler doğru konumlanıp, dağı ve suyu en güvenli şekilde konumlandırmayı ve en verimli şekilde yaşamayı kapsar. Zamanla bu bilgi kozmoloji, yıldızların etkisi, yönler, zaman değişimi, ve görünmeyen doğal güçler şeklinde daha soyut bilgilerle de birleşerek insanların mutluluğunu ve bereketini arttırmıştır.

Haberin Devamı

Bu bilgi ve uygulama Çin kültürü, İmparatorlar, asiller, ve sıradan insanlar tarafından evlerini ve atalarının mezarlarını belirlemek için kullanılmaktadır.

M.S. 250 yıllarında, “Kwok Po” adlı bir bilim adamı “Defin Kitabı” adlı bir kitap yazmıştır. Bu kitapta atalarını gömmek için en bereketli dağ ve su koşullarını tarif etmiştir. Atalarını gömdüklerin yerlerin yüksek enerjisinin yaşayan akrabalarını çok etkilediğine inanılır. Hatta şu cümle ile bunu anlatamaktadır; “Rüzgar ile dağıtılan ejderhanın enerjisi, su sınırında durdurulur.” Bu cümle “rüzgar” ve “su” kelimelerinin bereketinden bahsetmektedir. Bu o kadar çok önem taşımaya başlar ki sonunda Feng Shui yani Rüzgar ve Su olarak bu öğreti bilinmeye başlanır.

Kwok Po’nun yorumuna göre; bereketli ya da doğal güçler ejderha tarafından taşınır, bu dağın enerjisidir. Bir yerin iyi bir yer olup olmadığına iki kriterle karar verilir. Birincisi, rüzgara karşı yaşam alanı çok iyi korunmalıdır, çünkü güçlü bir rüzgar yaşam enerjisini alıp götürebilir. Dolayısıyla, yaşam enerjisi dört yönden korunmalıdır ki yaşam enerjisi içerde barınabilsin. İyi bir Feng Shui “koltuğa” benzetilir; arkada evi koruyacak yüksek bir dağ ve iki yanda ise Ejderha kolu ile Kaplan kolu olarak iki muhafız bulunmalıdır. İkinci, olarak önde de bir dağ bulunmalıdır ama hepsinden daha alçak, sanki bir masa gibi durmalıdır.

Haberin Devamı

2019 Feng Shui Enerjileri

Bu şekilde yerleşim alanı en iyi şekilde güçlü enerjilerden korunmakta ve ejderhanın durup kaldığı yer olacaktır. Eğer ejderha durmayıp gidiyorsa, yaşam enerjisini de beraberinde götürecektir. İşte bu yüzden sizi rüzgardan koruyacak güzel bir barınak olmasının yanı sıra suya da sınırı olmalıdır ki ejderha dediğimiz yaşam enerjisi o yaşam alanında barınabilsin.

İşte bu yüzden Feng Shui yani Rüzgar ve Su, esas kriter olarak evlerde, hatta şehirlerde belirlenmektedir.

Yıldan gelen enerjilerde buna baz alınarak hesaplanır. Klasik Feng Shui de Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi ev 8 pasta dilimine bölünür ve her dilime hangi yıldız geldiyse içinde bulunduğu dönem içerisinde yorumlanır.

Haberin Devamı

Şimdi 2004-2024 döngüsü içindeyiz. Bu döngüdeki en bereketli yıldızlar 8, 9 ve 1 yıldızlarıdır. Nötür olanlar ise; 4 ve 6'dır. Diğer yıldızlar sıkıntılı oldukları için onları tedavi etmek önemlidir. Bu sene her dilime hangi yıldız gelmiş ve ne yapılması lazım diye kısaca aşağıdaki linke tıklayıp resimlerden öğrenip yaşam alanlarınızda uygulama yapabilirsiniz.

2019 FENG SHUİ ENERJİLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN! 

Bol bereketli, sağlıklı ve aşk dolu bir yıl dilerim hepinize :))))

Çin Astrolojisi ve Feng Shui Uzmanı CEREN SAKİN

https://www.instagram.com/cerenfengshui/

Yazarın Tüm Yazıları