Valizleri Toplayın!

Tatil zamanı geliyor sonunda. Planlar yapılsın. Biletler alınsın. Rezervasyonlar için harekete geçilsin ve eksikler tamamlansın. Şöyle deniz kenarında iliklerimize sıcak işleyene kadar güneşlenelim, sıcaktan bunalınca serin sularda ferahlayalım. Hem bedenimiz hem de ruhumuz dinlensin.

Haberin Devamı

Günümüz koşullarında tatil yapmak belki de eski zamanlara göre çok daha önemli. Devamlı telefonların çaldığı, e-postaların yığıldığı, müşterilerin ilgi beklediği, patronların istedikleri raporların yetiştirilmeye çalışıldığı günümüzde, parlak ve tazelenmiş hissederek günlük hayattaki işleyiş içinde keyifli ve yüksek enerjiyle her detayla daha iyi başa çıkabilmek için bir mola vermek belki de en gerekli ihtiyaç.

Hayatı sadece uyumak, çalışmak ve aynı şeyleri tekrar etmek şeklinde yaşamamak, oturduğunuz yerde sonu olmayan ve sıkıcı bir programı izleme rutininden çıkmak için kısa ama düzenli tatiller planlayarak dengeli ve keyifli zamanları arttırmak sizin elinizde. Dışarıda tadını çıkarmak için geldiğimiz muhteşem bir dünya var. İnsanların tüm hayatlarını evde ve rutin işlerin karmaşası içinde geçirmesi gerçek anlamda bir trajedi. Değişik insanlarla tanışarak, farklı kültürlere misafir olarak, ilham verici yerlerde bulunarak değişime kapı açmak şart. Yapılan bir tatil planının katacağı motivasyon günlük hayatınızı çok iyi etkileyeceği gibi size farklı bakış açıları ve kişisel zenginlik katacaktır.

Haberin Devamı

Peki tatil neden bu kadar önemli?

Tatil gülümsemektir. Gülümseme ruh halinizi aydınlattığından, hayatınızı aydınlatır. Gülümseme kişiden kişiye geçer ve mutlu olup gülümseyen insanlar mutluluk yayarlar. Mutluluk mutluluk getirir. Mutlu olan insanların duruşları, yaydıkları enerji ve hayata karşı duruşları harika olur.

Valizleri Toplayın

Tatil iyi vakit geçirmektir. Yoğun geçen hayat içinde herkesin kendine ait bir zamanda tazelenmesi gerekir. Kimi bunu deniz kenarında ya da havuz başında güneşlenirken, kimi ormanlık bir alanda gölgede dinlenip kitap okurken, kimi de değişik kültürleri keşfetme heyecanı yaşarken başarabilir. Her ne yapıyor olursa olsun tatil yapan kişinin sevdiği şeyleri yaparak iyi vakit geçirmesi ve endişelerini geride bırakarak rahatlaması enerji dolması demektir.

Haberin Devamı

Tatil kaliteli zamandır. Eşinizle, çocuklarınızla, sevgilinizle, arkadaşlarınızla geçireceğiniz kaliteli zamanlar tatilde çoğalır. Dikkat dağıtıcı etkenler olmadığından tatil konuşmak için çok iyi bir zaman dilimidir. Kendinizle, ilişkinizle, gelecek planlarınızla ya da yaşamınıza katmak istediğiniz yeniliklerle ilgili konuları konuşmak bu süreçte çok daha rahat ve kolaydır.

Tatil harekettir. Araştırmalar çoğu insanın tatilde günlük hayattan çok daha fazla hareket ettiğini gösteriyor. Sadece yüzmek ya da yeni gidilen bir yeri keşfetmek için yapılan kısa bir yürüyüş bile günlük rutin içinde evden arabaya, arabadan ofise yürümekten çok daha fazla hareket demektir. Hem de bunu güneşten D vitamini alarak yaptığınızı düşünsenize. İyi bir gece uykusu, temiz hava, sağlıklı bronzluk, rahatlama ve kahkaha. Daha ne olsun?

Haberin Devamı

Tatil yeni fikirler ve yani kararlardır. Dinlenen zihniniz bu değişimin içinde çok daha yaratıcı ve hevesli olur. Hayatınıza uzaktan bakar ve değişikliklere olan ihtiyacınızı görürsünüz. Yenilikleri, değişimi ve heyecanı hayatınıza katarsınız. Farklı şeyler dener, değişik yemeklerden tadar, tanımadığınız insanlarla karşılaşırsınız. Yeni deneyimlerle geleceğinize harika anılar bırakırsınız.

Valizleri Toplayın

Tatil dinlenmiş bir vücut demektir. Ruh kadar bedenin dinlenmesi de çok önemli ve yararlıdır. Sabah erken uyanma zorunluluğu, bir yere yetişme telaşı ve bir şeyleri yetiştirme stresi olmadan vücudunuzu dinlendirmeniz çok büyük bir rahatlama sağladığından enerji seviyeniz tavan yapar. Dinlenmiş kafa, dinenmiş vücut, dinlenmiş ruh sizi ışıldatır.

Haberin Devamı

Uzak ya da yakın, kısa ya da uzun tatil planları yapın. Mekan ve ortam değişikliklerine açık olun ki değişime açık olun. Hayatın tadını çıkartın. Sevdiklerinizle keyifli ve kaliteli zamanlar geçirin. Hem kendinize hem çevrenize olumlu bakın ve hayatınızı, kendinizi daha çok sevin. Hayat zaten muhteşem çünkü yaşıyorsunuz ama bunun biraz daha fazlası sizin elinizde...

Peki bu yıl dünya nerede tatil yapacak ?

Dünya genelinde 2019 yılı tatil önerilerinden birkaçı: Mayorka, Hırvatistan, Türkiye, Yunan Adaları, İbiza, Tunus, Malta, Dominik Cumhuriyeti.

Hadi hemen muhteşem bir tatil için harekete geçin.

Bükre İkizer

INSTAGRAM: Bükre İkizer

Yazarın Tüm Yazıları