Doğru Seçim Güneydoğu

Türkiye tarih açısından dünyanın gözbebeklerinden biri. Öyle değerli, öyle anlamlı ve eşsiz topraklara sahip olan ülkemizin her yeri birbirinden güzel ve görülmeye değer.

Haberin Devamı

Yurt dışında birçok eğitim almış, değişik ülkelerde hatırı sayılır sürelerce yaşamış, onlarca ülke gezmiş ve her fırsatta değişik yerler görmeye gayret eden biri olarak arkadaş ortamlarında katıldığım sohbetlerde özellikle Güneydoğu’dan konu açıldığında karşılaştığım yorumlar ve ön yargılar beni her defasında hayrete düşürüyor.

Zamanında birçok sorunun yaşandığı ancak o günlerin geride kaldığı bu bölgeye bu derece haksızlık yapılması gerçekten rahatsızlık verici. Duyduklarının etkisinde kalan insanlara saygım olmakla birlikte, sanki oralara gitmişler de başlarına bir şey gelmiş gibi konuyu büyük bir trajedi ile etraflarına yaymalarına maalesef hiç te hak veremiyorum.

Mardin, Batman, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Adana karış karış gezdiğim yerler ve hiçbirinde düşünüldüğü gibi tecrübeler yaşamadım. Gittiğim yerlerden rahatlıkla araç kiralayıp ya da günlük rotalar üzerinden taksicilerle anlaşarak görmeyi planladığım yerleri güvenle ve keyifle gezebildiğim bir yer Güneydoğu. Yine samimi ve yardımsever insanları sayesinde normalde bilmemin veya nerede olduğunu bulmamın imkanı olmayan yerleri keşfettiğim, kendimi aniden bir Süryani evinin avlusunda taş ocak başında ekmek yaparken ya da arkadaşlarımla beni gezdiren Mardinli taksi şoförünün yer sofrasında eşi ve çocuklarıyla yemek yerken bulduğum ve harika anılar biriktirdiğim muhteşem bir serüven Güneydoğu.

Haberin Devamı

Doğru Seçim Güneydoğu

Misafirperverlikte gerçekten zirveye oynayan insanların diyarı Güneydoğu. Oldukları gibi, samimi, içten ve o sade hayatları içinde mutlu olabilen insanların evi Güneydoğu. Tarihi kucaklayan, eşsiz güzelliklere ev sahipliği yapan ve daha da önemlisi birçok görüş ve dine kucak açan kalplerin evi Güneydoğu. Muhteşem yemeklerin mutfağı, farklı kültürlerin oyun bahçesi, doğanın bir başka yüzü Güneydoğu. Havası, doğası, mimarisi, mutfağı, kıyafetleri ve insanları bambaşka, efsanelerin diyarı Güneydoğu.

Haberin Devamı

Bu güzel bahar aylarında hem sıcaklık açısından hem de baharın gelmesiyle yeşeren doğasıyla ziyarete en uygun yerlerin ev sahibi olan bu bölgeye mutlaka gidin. Mümkünse bir iki gecelik değil dört beş günlük seyahatler planlayın çünkü zaten gidince ‘keşke daha uzun süre için gelseymişim’ diyeceksiniz. Giderken yanınıza rahat ayakkabılar ve akşam saatleri için kalın bir şeyler alın. Güneş gözlüklerinizi almayı sakın unutmayın. Yanınızda mutlaka fotoğraf makineniz, kullanmıyorsanız da cep telefonunuzu şarj etmek için güç kaynağınız olsun. En önemlisi de bütün gezdiğiniz yerlerden biriktirdiğiniz anılarınızı kenarlara doğru ittirin ve yepyeni muhteşem anılara kocaman bir alan açın. Kendiniz görmediğiniz, gitmediğiniz, bilmediğiniz sürece başkalarına öneride ya da uyarıda bulunmayın.

Haberin Devamı

Hadi durmayın. Hemen araştırmaya başlayın.
Muhteşemler diyarına iyi yolculuklar.

Bükre İkizer

INSTAGRAM: Bükre İkizer

Yazarın Tüm Yazıları