Aşk, Huzur ve Dinginlik Noktası: Göcek

Herkese merhaba. Ben Berrak Tangülü, namı diğer Berro. mahmure.com’daki ilk yazımla hepinizi selamlıyorum.

Haberin Devamı

Yeme içme ve seyahat konuları üzerine yazılar yazan ve yaklaşık yedi senedir instagram, youtube gibi sosyal medya üzerinde paylaşımlar yapan bir bloggerım. Instagram hesabım ‘’Berrakberroo’’ olarak geçiyor, youtube kanalım da yine aynı ismi taşıyor. Detaylı bilgiler içeren faydalı içerikler üretmeye özen gösteriyor, güzel fotoğraflarla ve videolarla bunları sunmaya çalışıyorum. Burada da sizlere daha ağırlıklı olarak gezdiğim mekanları ve seyahatlerimi paylaşacağım. Beğeneceğiniz öneriler sunacağım. Hadi o zaman ilk yazıyla başlayalım…

Cennet vatanımızın yazı ayrı kışı ayrı güzel. Her mevsimi yaşayabiliyor olmamız büyük şans. Doğal güzelliklerimiz saymakla bitmez ama yaz mevsiminde Ege ve Akdeniz sahillerini gezmek ayrı keyif doğrusu. Son zamanlarda da herkesin dilinde bir ‘’Göcek’’… Göcek hakikaten aşk demek, huzur demek, sukunet ve dinginlik demek… Geçen hafta oralardaydım. Tüm havadisleri, gezilecek yerleri, gidilecek mekanları tek tek sizler için yazdım.

Haberin Devamı

Muğla ili Fethiye Körfezi’nde yer alan Göcek, köy özelliğini korumuş küçük kırsal bir beldemiz. Korunaklı bir koy içinde bulunuyor. Mavi yolculuk dendi mi Türkiye’de ilk akla gelen yer olma özelliğini taşımakla beraber zevkle düzenlenmiş bahçeleri, göz alıcı yeşil doğası, turkuaz denizi ve arkasında uzanan görkemli dağlarıyla büyüleyici bir yer.

Önemli Göcek önerileri içeren bu yazımı okursanız zaman kaybetmeden nokta atışı yerleri keşfedebilir ve keyifle zaman geçirebilirsiniz diye düşünüyorum.

Aşk, Huzur ve Dinginlik Noktası: Göcek

Göcek deyince akla ilk gelen tekne ile koyları gezmek gerektiğidir sanırım. Göcek kiralık tekne konusunda da pek çok seçenek var. İster günlük tekne kiralama isterseniz de özel kiralık tekne ile göcek koylarını gezebilir ya da merkez kordondan kalkan 12 adalar tekne turu ile belli başlı adaları dolaşabilirsiniz. (Tur kapsamında Bedri Rahmi Koyu, Kleopatra Hamamı Koyu, Tersane Adası gibi tarihe ev sahipliği yapmış adaları da görüyorsunuz.)

Haberin Devamı

Göcek merkezindeki Göcek Belediye Marina’da sıra sıra dizili pek çok tekne bulunuyor. Bazıları altmış, bazıları seksen beş, bazıları da benim tercih ettiğim gibi en fazla otuz kişi kapasiteli tekneler. Sahilde bir tur atıp gözünüzün tuttuğu firmaya kayıt yaptırabilirsiniz. Benim tekne icin önerim: Çınarım Göcek adlı şirket. Tekneye en fazla otuz kişi kabul ediyor, insanları balık istifi gibi üst üste dizmiyorlar. Daha butik ve keyifli bir tur oluyor. Tekneden hem yemek yiyor, hem de her koyda denize girebiliyorsunuz. Tur 10:30’da başlayıp 18:00’da sona eriyor. 

Tekne turu dışında Göcek’te yüzmek istiyorsanız ya merkeze en yakın (6 km) mesafedeki İnlice Halk Plajı’na ya Göcek merkezde denize girilebilecek tek plaj olan D-Marin Göcek’e ya da Lime Beach’e gidebilirsiniz.

Haberin Devamı

Mekan önerilerine gelince, uzun bir araştırma ve çalışma sonucu derledim ve çoğunu da denedim. Sizlere de gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

Günlük taze mezeler ve lezzetli bir kahvaltı için: Mezegi Restaurant Keyifli ortamı ve lezzetli yemekleriyle Joy Göcek Balık için: Skopea Marina’da yer alan Can Restaurant, Özcan Restaurant ve Güverte Restaurant. Özellikle Güverte Restaurant’ın iskelesi üzerinde gün batımını izleyerek yemek yemenin keyfi inanılmaz.

Sahilde yer alan Bistro kafeler: Lotis ve West

Akşam gün batımında birşeyler içmek veya yemek için harika manzaralı yerler: Del Marinn, The Wicker, Q Lounge - D Marin Resort, Breeze - D Marin Resort

Haberin Devamı

Plaj için: Lime Beach, D Marin Resort, İnlice Halk Plajı

Dondurma: Göcek dondurmacısında Maraş dondurması

Gezmek için: Renkli dükkanlarıyla Göcek Çarşısı

Aşk, Huzur ve Dinginlik Noktası: Göcek

Akdeniz sahillerinin Güney Ege kıyılarıyla buluştuğu noktada yer alan ‘’D-Marin Göcek’’ Mısır’dan getirilen özel kumlu plajı, çam ormanlarının içerisindeki konaklama tesisleri ve 380 yat bağlama kapasitesine sahip marinasıyla Göcek’in en popüler yeri. Göcek Çarşı’ya yürüyerek 5 dakika uzaklıkta. (Biz Göcek’te her yere ulaşımımızı bisikletle sağladık çok keyifliydi. Bisikletlerimizi de konakladığımız Renka Hotel’den ücretsiz olarak alıyorduk.)

Marinanın plajına giriş ücretli fakat plajın üst bölümünde bulunan mekanlara giriş ücreti ödenmiyor. Örneğin marinanın en üst kısmında bulunan ve harika bir manzaraya sahip olan Q Lounge hem barında oturup birşeyler içmek, gün batımını izlemek için hem de Uzakdoğu lezzetlerini sevenler için çok hoş bir mekan. Q Lounge’dan aşağı baktığınızda iskele üzerinde masaları olan, bembeyaz kumlar üzerine dalgalanan denize sıfır konumda bulunan nefis bir mekan göreceksiniz. İşte orası da yine D Resort’un içinde yer alan The Breeze Restaurant.

Haberin Devamı

Denizin hemen kıyısında bulunuyor, öğle ve akşam yemeklerinde farklı menü seçenekleri ile hizmet veriyor. Öğlen hafif yiyecekler, sandviçler, ana yemek ve odun fırınından seçenekler, akşam ise meze, taze balık ve deniz mahsullerinden oluşan lezzetler sunuluyor. İskelede yemek yemek çok keyifli, akşamları denize vuran ışık sayesinde bir akvaryumu izler gibi balıkları izleyebiliyorsunuz.

Göcek’te gün batımı da bir başka ve günü batırmak için en keyifli noktalardan biri de Del Marinn. Denizin içindeki masalarda oturup, ayaklarınızı suya daldırıp bir akşam kahvesi yada kokteyli içebilirsiniz.

Konaklama önerisi: Renka Hotel Göcek’te konakladım. Kendine has taş mimarisi, dört asırlık iki çınar ağacının ve narenciye ağaçlarının arasında oluşturduğu sakin atmosferiyle 12 ay hizmet veren 18 odalı ve çok huzurlu bir butik otel.

Dalaman Havaalanına 15 km uzaklıkta, uçaktan indikten sonra 15 dakikada otelinize ulaşabiliyorsunuz.
Göcek şehir merkezine uzaklığı sadece 300 metre.
Otelin denize kıyısı yok ama zaten Göcek koylarını görmediyseniz mutlaka bir tekne turuyla gezmelisiniz.
Çocuklara da gayet uygun bir konsepti var.
Evcil hayvan kabul ediyor.

Transferlerimi diğer şirketlere göre nispeten uygun fiyata yapan ‘’Likya Rent Kaş’’ ile gerçekleştirdim.

Dalaman Havaalanı’ndan Fethiye / Göcek / Kaş / Kalkan / Marmaris gibi tüm transferleriniz için kullanabilirsiniz.
Araç ve motor kiralama hizmeti de veriyorlar.
Binek araç, vito, sprinter araçlarla şoförlü araç hizmet de veriyorlar.

Berrak Tangülü

İnstagram: https://www.instagram.com/berrakberroo/?hl=tr

Yazarın Tüm Yazıları