7 adımda yaza hazırlık

Yaza hazırlık evrelerini 7 adımda toparladım bu hafta. Yaz sizin için hazır, bakalım siz yaz için hazır mısınız?

Haberin Devamı

1) Yaz Makyajı

Havalar ısındıkça kışın koyu ve ağır makyajlarının yerini artık şeftali ve uçuk pembe tonlarının hakim olduğu, canlı ve rahatlatıcı bir makyaj almaya başlıyor. Zaten çok sıcak, bir de ağır bir makyaj altına girmeye hiç gerek yok. Parlak pembe dudaklar, buz rengi bir göz farı, hafif pembe allığınız ile yaz makyajınız hazır.

7 adımda yaza hazırlık

2) Güneş Kremi
Güneş kremi kullanmak için tatile çıkmayı ve plaja gitmeyi beklemeyin. Güneşin zararlı etkileri maalesef siz tatile çıksanız da çıkmasanız da peşinizi bırakmıyor. Güneşin gökyüzünde kocaman parladığı bugünlerden itibaren, dışarı çıkarken vücudunuzun açıkta kalan bölgelerine ve özellikle de yüzünüze yüksek dereceli güneş kreminizi sürmeyi ihmal etmeyin. Aksi takdirde hem cilt sağlığınızı tehlikeye atabilir hem de güneş lekeleri ile baş etmek durumunda kalabilirsiniz. Güneş kremi yerine içinde yüksek derecede güneş koruyucu (spf) içeren bir yüz kremi de işinizi görecektir.

Haberin Devamı

7 adımda yaza hazırlık

3) Hasır Çanta
Hasır ve yaz birbirine çok yakışan, harika bir ikili. Bu yüzden hasır çantasız bir yaz düşünülemez. Sadece plajlarda değil, yaz mevsiminde günlük hayatınızda da kolaylıkla yer edinebilir hatta sizinle ofise bile gelebilirler. Yeter ki siz onlara bir şans tanıyın.

7 adımda yaza hazırlık

4) Güneş Gözlüğü
Yazın geldiğini yüzümde güneş gözlüğü olmadan dışarı çıkamadığım zaman anlıyorum. En sevdiğim aksesuarlardan biri olduğu için, bu durumdan pek de memnunum. Yaza hazırlığın olmazsa olmazlarından biri de güneş gözlüklerini en baştan hazır etmek. Farklı bir seçenek için beyaz veya renkli çerçeveler kullanabilir, gradient camlı bir gözlük deneyebilirsiniz.

Haberin Devamı

7 adımda yaza hazırlık

5) Yazlık Elbiseler
Yaz demek benim için elbise demek, hem de en püfür püfür olanlarından! Sıcak havalara ilaç gibi gelen bu elbiseleri de yaz hazırlanması içine dahil etmekte fayda var. Soft tonlar, çiçek desenleri ve tabi ki beyaz ise yaz mevsimine en çok yakışan detaylar.

7 adımda yaza hazırlık

6) Sandalet
Yazın dolaptaki en güzel şeylerden biri de işte bu sandalet! İster hasır topuklu modelleri seçin, isterseniz de düz sandaletlerinizle rahat yaz yürüyüşlerinin keyfini çıkarın. Bana sorarsanız ikisinin de yeri ayrı. Sandaletlerde detaylar da çok önemli. Zımbalarla zenginleşmiş bir sandalet bütün yaz ayağınızdan çıkmamaya aday.

7 adımda yaza hazırlık

7) Diyet
Malum ilkbahardan başlar yaz diyetleri. Aman tanrım yaz geliyor, bikini giymek için acilen kilo vermeliyim mantığı bana her zaman pek doğru ve keyifli gelmese de, azıcık toparlanmaktan zarar gelmez diye düşünüyorum. Yaz yaklaştıkça salata gibi hafif yiyeceklerden yana yapılan tercihler, günlük hayatınıza dahil edeceğiniz kısacık spor araları pekala yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

7 adımda yaza hazırlık

Alışveriş Cini

Yazarın Tüm Yazıları