GeriKişisel Bakım Yaz sezonu yaklaşırken kim, nerede, nasıl hazırlanıyor?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yaz sezonu yaklaşırken kim, nerede, nasıl hazırlanıyor?

"Kimi sanat dünyasının, kimi cemiyet hayatının önemli simalarından. Göz önünde oldukları için bakımlı olmak zorundalar. Aslında her zaman bakımlılar ama yaz sezonu gelirken kendilerine daha bir özen gösteriyorlar. Güzellik sırlarını ise bizimle paylaştılar."

Kaynak: Formsante


Deniz Akkaya

Lazer cihazları favorim


Kendime vakit ayırmak, işime olan saygının gereği. Çok fazla vaktim olmadığı için hem hızlı hem kaliteli hizmet alabileceğim bir merkez olan Etiler'deki M-Onep'i tercih ediyorum. Buradaki ferah ortam, kişinin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan özel bakımlar, bire bir ilgi gösterilmesi çok hoşuma gidiyor. Ayrıca son teknoloji ile üretilen ve Amerika'dan FDA (Food and Drug Administration) onaylı ürün ve cihazların burada bulunması da güven veriyor açıkçası. Yaza hazırlanmak için bana uygulanan hizmetler lazerli epilasyon, LPG zayıflama cihazı, Quanturn ve N-Lite lazerleri. Lazerli epilasyonda iki gelişmiş cihaz kullanıyorlar. Diode Lightsheer isimli epilasyon cihazı, açık renkli tüylerde de etki gösteriyor. Ama güneşle veya solaryumla bronzlaştıysanız, uygulayan uzman, sizi 15-20 gün beklemeniz konusunda uyarıyor. Medlite C6 epilasyon cihazı ile ise bir sene içinde tüylerden geçici olarak kurtulmak mümkün. Üstelik bu cihazla cilt lekeleri, koyu renkli benler ve sıkıldığınız dövmelerinizden de kurtulabiliyorsunuz. Kilo problemim yok ama işlerimin çok yoğun olduğu dönemlerde düzenli spor yapamazsam bölgesel birikimler için M-Onep'teki zayıflama cihazları kurtarıcı oluyor. Mesela LPG ile selülitlerin azalması ve vücut boyutlarının küçültülmesi mümkün. Seans sayısı ihtiyacıma göre değişiyor.

Slim-up ise bölgesel incelmeye ve kaslarımın sıkılaşmasına yardımcı oluyor. Kan ve lenf dolaşımı da arttığı için metabolizmam daha hızlı çalışıyor. Ancak bu cihazların, spor ve beslenme düzeni ile desteklenirse etkili olacağına inanıyorum. Quantum lazeriyle ise cilt lekeleri, kızarıklıklar ve derin varisler de tarihe karışıyor. Benim en sevdiğim lazer ise N-li-te! Çok dikkatsiz bir insanım. Geçenlerde yaptığım motor kazası sonucu yüzümde iz kalmıştı. Kedimin yüzümü tırmıklaması da üstüne tuz biber ekti. Bu lazer hem bu tür yara ve çiziklerde etkili hem de göz etrafında oluşan ve kaz ayağı denilen kırışıklık başlangıçlarına karşı çok iyi sonuçlar aldım. Buradan, 'yeniden estetik yaptırdı' diyenlere de cevap vermiş olayım. Cilt bakımına gelince, bir dönem dizi çekiyordum ve o dönem aksatmıştım bakımlarımı. M-Onep'te uygulanan cilt bakımının ve canlandırıcı Shiatsu masajının da hakkını vermek lazım. Alerjiye çok müsait bir cildim olduğundan hemen çene bölgemde kabartılar oluştu. Rutin bakım bozulunca toparlaması zor oluyor. Eskiden başka bir merkeze gidiyordum ki işlemler için ve o kadar ağır malzemeler tavsiye etmişlerdi ki cildim fazlasıyla zarar gördü. Yani en pahalı ve en ağır ürünler daha iyi olacak diye bir şey yok kesinlikle. Bakımlarımı desteklemek için her gün spor yaparım. Beni zorlamayacak ve rahatlıkla toksin atabileceğim sporları tercih ediyorum. Solaryumla ise aram pek iyi değil. Zaten yazın da güneş altında fazla yatamam.

M-Onep: 0212 352 32 33

Funda Arar

Aromaplastie ile cildim canlanıyor


Bizler göz önünde olan insanlarız. Doğal olarak kendimize özen göstermek zorundayız. Ben de özellikle yaz mevsimine doğru, bakım merkezlerine daha sık uğruyorum. Çünkü yazın daha açık kıyafetler giyiyoruz ve tabii ki dikkatler kilomuza ve cildimize yöneliveriyor. Cilt bakımı, saç bakımı, rahatlatıcı masajlar güneşli günler yaklaşırken önem verdiğim ayrıntılar. Nişantaşı'ndaki Dermacare bu anlamda güvendiğim bir merkez. Burada vücuduma yosun bakımı uyguluyorlar. Böylece vücudumda selülit olma riski de ortadan kalkıyor. Kullanılan yosunun içeriğindeki vitamin ve mineraller yardımıyla cildim canlanıyor ve gözeneklerim açılıyor. Düzenli uygulanırsa vücutta incelme ve sıkılaşma olması da kaçınılmaz. Yosunun tamamen doğal bir ürün olması ve kimyasal madde içermemesi de güven veriyor. Vücuduma uygulanırken terleme etkisi yaparak vücuttaki suyu değil toksinleri atmama yardımcı oluyor. Yüzüme de aromaplastie maskesi uygulatıyorum.

İçeriğindeki keten tozu, buğday çimi ve ayçiçeği sayesinde cildime protein ve E vitamini takviyesi sağlıyor. Cildimdeki yağ oranı bu bakımla dengelendiği için, yaza daha parlak bir tenle girmem kolaylaşıyor. Tabii ki yazın yediklerime de dikkat ediyorum, kilo almaya müsait bir bünyem var. Ancak bölgesel zayıflama makinalarını tercih etmiyorum. Benim formülüm spor. Selülit problemim de pek olmadığı için, sıkılaşma ihtiyacını sporla gideriyorum. Konserler, provalar ve albüm arasında vakit buldukça spor salonunda fitness yaparım, squash oynarım ve yüzerim. Hareketli sporları, aletli olanlardan daha çok seviyorum. Çok daha eğlenceli olduklarını söyleyebilirim. Stresten arınmak için de bol bol yürürüm. Yazın saatlerce güneşte kalan insanları anlayamıyorum. Solaryum da güneş kadar zararlı.

Dermacare: Nişantaşı 0 212 232 32 48 Bakırköy: 0 212 660 47 30


Beyhan Çarmıklı

Anti-aging programlarına katılıyorum


Yaza girerken cilt bakımı ve masaja ağırlık veririm. Bu bakımlar için tercih ettiğim adres Tarabya'daki Hair Planet. Burada kış aylarının cildimde yarattığı olumsuz etkilerini gidermek amacıyla önce cilt temizliği yapıyorlar. Sonra peeling ile tenim ölü derilerden arındırılıyor. Cilt tipime uygun bir ampul ve maske uygulaması ile cildim nemlenip dirilik kazanıyor. Bu bakımlar yüz ovalini de sıkılaştırıyormuş. Bakım sonunda cildimin kadife gibi yumuşacık hale geldiğini hissediyorum.

Bunun dışında evde kendi uyguladığım maskelerim var. Kendime özen gösteren biriyim. Sanırım genç görünmemin asıl sebebi bu. Tüm bu özenin sebebi ise kendime ve çevreme olan saygım. Ayrıca pozitif düşünmek ve düzenli aile hayatı da insanı güzelleştiriyor. Beslenmeme de dikkat ediyorum. Uzun süredir doğal ürünlere yöneldim. Gıdamı bilinçli seçmek için bu konudaki tüm yayınları okurum. Ayrıca anti-aging programlarına katılıyorum. Bu programlar insana sağlıklı bir yaşam biçimi aşılıyor. Kilo problemim olmadığı için zayıflama makinelerine hiç girmedim. Ama karşı da değilim, ihtiyaç duyarsam girerim. Solaryumun ise zararlı olduğuna inanıyorum. Ayrıca seanslar sonunda oluşan rengi de beğenmiyorum açıkçası. Güneşe de fazla çıkamıyorum. Cildim hassas ve beyaz olduğu için fazla yanamıyorum. Cilt lekesi gibi deformasyonlar olmuyor ama hemen çillerim çıkar. Her sabah kalkar, sporumu yapar, güne öyle başlarım. Yürüyüşü de çok seviyorum. Benim yaşımda bakımlı olmanın da ayrı bir keyfi var.

Hair Planet: 0212 223 29 38

Gülay Kamaz

Doğa maskelerle rahatlıyorum


Bence bakımlı olmak güzellikten daha önemli. Ben de bu anlamda kendime gerekli vakti ayırıyorum. Yaza özel bakım da uyguluyorum. Malum yazın deniz mevsimi, cilt de güneşe maruz kalıyor. Ben yaz mevsimlerini sıcak yerlerde geçiririm. Çünkü güneşlenmeyi çok seviyorum. Ama oldukça kuru bir cildim var. Bunun için hem kendim çeşitli ürünler kullanıyorum, hem de Finesse gibi bakım merkezlerine gidiyorum. Nişantaşı'nda Finesse'te önce Dermologica'nın cildime uygun ürünleriyle bakımı yapıyorlar. Katkı maddesi olmayan ürünlerle uygulanan peeling ve özel kürler, yaza daha pürüzsüz bir ciltle girmemi sağlıyor. Daha sonra, bitki özlerinden oluşan destekleyici natürel maskeler ile de doğal bakım yapılıyor ve kendimi ferahlamış hissediyorum. Evde yaptığım bakımlar için ürün tercih ederken çok seçici değilim. Arkadaşlarımın tavsiyelerine güvenirim daha çok. Ama bu bazen sorun yaratıyor. Hassas bir cildim olduğu için bazı ürünler ağır gelebiliyor. Daha çok peeling ve nemlendirici uygularım tenime. Cilt bakımını ihmal ettiğim zamanlar, allık fırçasının tenimde eskisi kadar kolay kaymadığını hissedebiliyorum. Bölgesel zayıflama ve sıkılaşma amaçlı olarak zayıflama cihazlarına da giriyorum. Ancak LPG canımı yaktığı için onun yerine CFK ve Quantum adlı cihazlarla sıkılaşıyorum. Bende kilo problemi yok ama daha sıkı bir cilt için spor da yapıyorum. Doğrusu spor salonlarına ayıracak vaktim yok. Özel bir eğitmenim var ve onunla birlikte bölgesel fitness çalışıyoruz. Mesela benim ihtiyacım olan karın ve kalça hareketleri. Bu şekilde yaza daha formda gireceğim. Solaryum zararlı olduğundan hoşlanmıyorum.

Siren Ertan

Kısa bakımları tercih ediyorum


Bakım yapmaktan hoşlanan ve güzelliğine düşkün olan biri değilim aslında. Yaz mevsimine yönelik cilt bakımımı Finesse'te yaptırıyorum. Çünkü hem verilen hizmetten çok memnunum, hem de işyerime çok yakın burası. Bu merkezde bana uygulanan işlemler, yaza özel bir peeling ve vitamin serumlarından oluşan bir komple bakımı içeriyor. Cilt tipime uygun bitkisel özler içeren bir maske ile de cildim yenileniyor, canlılık ve parlaklık kazanıyor. En önemli avantajı ise tam da benim gibi fazla vakti olmayan ve sıkılan birine göre hazırlanmış olmaları. Bakımlar saatlerce sürmediği için çok zamanımı almıyor.
Yazları genellikle güneş alan ülkelerde geçirdiğim için genelde bronz bir tenim var. Bunu desteklemek için solaryuma da giriyorum. Koruma ve bakımlar konusunda maalesef çok tembelim ben.
Bu tür ayrıntılara hem vakit ayıramıyorum hem de pek hoşlanmıyorum açıkçası. Stresten de uzak durmaya çalışıyorum çünkü hemen cildime vuruyor. Stres tenimde sivilce ve pütürler olarak ortaya çıkıyor. Bu sebeple rahatlatıcı şeyler düşünmeye çalışıyorum. Ata binmek ve yüzmek gibi hobilerim var ama bunlar ancak düzenli yapılırsa vücutta olumlu etki yaratır. Ancak kiloma dikkat ederim. Sevdiğim hiçbir yiyecekten kendimi mahrum bırakmamama rağmen, dozunu ayarlamayı iyi bilirim, iki üç günde bir tartılırım ve biraz almışsam hemen dengelemek için harekete geçerim. Gerekli tüm vitamin ve mineralleri aldığıma da eminim. Su içmeyi sevmem ama metabolizmamı harekete geçirmek için, aklıma getirmeye çalışırım. Kendime yaptığım en büyük iyilik ise sigara, içki ve kafeinden uzak durmak... Masaj yaptırmaktan da büyük keyif alıyorum, özellikle yaz tatillerinde bulduğum masaj fırsatlarını hiç kaçırmam.

Finesse: 0212 291 99 24



False