GeriModa Trendleri Ünlülerin ikinci elleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ünlülerin ikinci elleri

"Türkan Şoray'dan Soner Arıca'ya, Halil Ergün'den Deniz Türkali'ye ünlü kişilerin bağışladığı kullanılmış eşyalar Toplum Gönüllüleri Vakfı yararına çalışan İyi Kalpler Dükkanı'nda satılıyor."

Galata'da ikinci el eşyaların satıldığı bir dükkan var. Burası benzerlerinden farklı bir yer çünkü İyi Kalpler Dükkanı Majolika'da ünlülerin kullanılmış çok özel eşyalarını bulabiliyorsunuz. Teoman'ın sahne tişörtleri, Türkan Şoray'ın kolyesi, Ayşegül Aldinç'in gözlüğü gibi...

Bu ünlü isimler eşyalarını, gençlerin öncülüğünde çeşitli sosyal hizmet projelerini hayata geçiren Toplum Gönüllüleri Vakfı yararına bağışlamış. Bunların satıldığı İyi Kalpler Dükkanı da vakfın gelir elde etmesi için tasarlanan bir proje aslında. Toplum Gönüllüleri Vakfı Proje Bölümü'nde çalışan Türkan Kutluca "Geçtiğimiz yıl Gülben Ergen'in bir röportajını izlemiştim. Orada artık giymediği giysileri nerelere, nasıl verdiğini anlatıyordu. Ben de bu giysileri toplayabiliriz diye düşündüm ve kafamdaki fikri vakfın başkanı İbrahim Betil'e sundum. Onun da aklına yattı ve bu projeyi gerçekleştirdik" diyor.
Bağışta bulunacak ünlüleri belirlerken özel bir seçim yapmamışlar. Türkan Kutluca "İlk ağızda ulaşabileceğimiz ünlüler kimse onlarla konuştuk, bir dosya hazırladık ve tanıdıkları vasıtasıyla bu dosyayı gönderebildiklerimize gönderdik. Aslında herkese ulaşmak istiyoruz. Belki bizi basında görüp onlar teklifte bulunur" diyor.
Şimdiye dek Ayşegül Aldinç bir gözlüğünü, Murathan Mungan sınırlı sayıda basılan ve bir daha baskısı olmayacak iki kitabını, Halil Ergün pardösüsünü, Teoman sahnede giydiği atleti, üzerinde adının yazılı olduğu kolyesini, tişört ve pantolonlarını, Türkan Şoray sandığıyla birlikte özel bir takısını, Soner Arıca konserlerinde giydiği gömlek ve pantolonlarını, Deniz Türkali özel tasarım bir tişörtünü, Sevda Ferdağ küpesini bağışladı. Ayrıca Derimod bu sezon kullanılacak dört deri ceketi, Network ise bir kadın ve erkek giysisini hediye etmiş dükkana.

Ünlü sanatçıların bazı çok özel parçaları da açık artırmayla satılıyor. Önce o eşya için listeye isim yazdırıyorsunuz. Birkaç hafta içinde de açık artırma oluyor. Kutluca "Şu sıralar açık artırma için en çok talep gören parça altı kişinin başvurduğu Murathan Mungan'ın iki kitabı" diyor. İkinci sırada da Türkan Şoray'ın kutusuyla birlikte verdiği özel tasarım kolye var. Ona da dört kişi talip olmuş.

İyi Kalpler Dükkanı'nda ünlü sanatçıların eşyalarının yanı sıra mutfak eşyasından ev eşyasına, elektronik aletlerden bebek giysilerine aklınıza gelebilecek her türlü ikinci el ürün satışı da yapılıyor. Burası Kutluca'ya göre ikinci el bebek giysisi satan tek yer.

Dükkanda fiyatları belirlerken ikinci el piyasasını araştırıyorlar. Pantolonlar 5 ile 25 milyon lira arasında fiyatlara satılıyor. Üstünde dörtlü ocağı olan bulaşık makinesi 200 milyon, ekmek kızartma makinesi ise 1,5 milyon lira.
Dükkanın arka tarafında minik bir kafe de var. Burada aylık sergiler düzenleniyor.

İyi Kalpler Dükkanı Majolika haftanın yedi günü ve her gün saat 19.00'a kadar açık. Tel: (0212) 244 30 31

False