GeriEtkinlik Rehberi Tatile Bu Eşyalar Olmadan Çıkmayın!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tatile Bu Eşyalar Olmadan Çıkmayın!

Tatile Bu Eşyalar Olmadan Çıkmayın!

"Yaz tatili olduğu kadar kış tatilleri de revaçta. Peki siz tatile hazır mısınız? Unutmayın, en iyi tatil doğru valiz ile çıkılandır. Bavulunuzu kapatmadan sayacağımız eşyaları aldığınızdan emin olun."

SEYAHAT ADAPTÖRÜ

Özellikle yurt dışı seyahatlerinde adaptörler, tam bir kurtarıcı oluyor. Farklı bir ülkede telefonunuzu kolaylıkla şarj etmek, laptopunuzu sınırsızca kullanmak istiyorsunuz, ancak cihazlarınızın o ülkedeki priz türü ve voltajla uyumlu olup olmadıklarını bilmiyorsunuz.
Adaptörler sayesinde bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Tatile Bu Eşyalar Olmadan Çıkmayın

BOYUN YASTIĞI

Özellikle uzun uçuşlar ya da otobüs yolculuklarının en büyük konfor ögesi boyun yastıklarıdır. Bagajınıza- sırt çantanıza rahatça yerleştirebileceğiniz şekilde tasarlanan bu yastıkların yanına bir de uyku maskesi eklediniz mi değmeyin keyfinize!

YÜRÜYÜŞ AYAKKABISI

Tatil demek, dinlenmek, eğlenmek kadar keşfetmek de demek. O yüzden gece eğlenceleri için aldığınız topuklu ayakkabıların yanı sıra bavula bir de yürüyüş ayakkabısı atın.

Tatile Bu Eşyalar Olmadan Çıkmayın

HARİTA

Bunu telefonunuzdan da halledebilirsiniz ancak şarjınız size lazım olacak. Haritalar, özellikle farklı yollar ve dillere sahip yabancı bir ülkede hayat kurtarıcı olabilir. Telefonunuza ve tur rehberlerine güvenin, ancak sizin de bir haritanız mutlaka olsun.

GİZLİ CÜZDAN

Tatillerde en çok korkulan şeylerden biri hırsızlık vakalarıdır. Seyahat boyunca cüzdanınızı nerede taşımanın sizin için daha güvenli olacağına karar verin. Mesela, gömleğin altında taşınabilen cüzdanlardan faydalanabilirsiniz. 

KÜLTÜR KİTAPLARI

Gideceğiniz ülkenin hava durumu, insanların neler yapmaktan hoşlandığı gibi bilgileri öğrenmek hem eğlenceli hem de seyahatinizde size yardımcı olacaktır. Bu kitapları yolculuk öncesinde okuyabileceğiniz gibi, valizinizde de bir rehber niteliğinde taşıyabilirsiniz.

Tatile Bu Eşyalar Olmadan Çıkmayın

İLAÇ

Günlük olarak kullanmanız gereken ilaçlarınız varsa, seyahatiniz boyunca size yetecek kadar, hatta birkaç tane fazladan aldığınızdan emin olun. Ayrıca ağrı kesici hap ve krem, alerji ilacı, kaşıntı kremi gibi ilaçları da tedbir amaçlı çantanıza atabilirsiniz.

False