GeriKadın Sağlığı Tanıştıralım Granola..
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tanıştıralım Granola..

Tanıştıralım Granola..

"Son zamanların trend konusu olan ‘sağlıklı’ beslenmekte en çok konuşulan konulardan bir tanesi ‘kahvaltıda ne yemeliyiz’. Kahvaltıda doğru besinler tercih edildiğinde günün geri kalanında daha zinde olma ihtimaliniz artar. Dahası algılarınız açık olur bu sayede insanlarla iletişiminiz de kolaylaşır. Çoğu insan yoğun bir iş hayatına sahip olduğu için tüketimi daha hızlı olan besinleri tercih ediyor, bunun nedeni ise kimsenin saatlerce yemek hazırlamak istememesi. Eğer sabah kahvaltı hazırlamak için yeterli vaktiniz yoksa, granola sizin için ideal bir seçenek olabilir."

Granola nedir?

Granola, genellikle kahvaltıda tercih edilen bir besindir. Granola; yulaf ezmesi, fındık ve baldan oluşan ve oldukça yüksek besin değerlerine sahip olan bir yiyecektir. (Tercihe bağlı olarak kuru meyveler ve cevizde katılabilir)
Granola nasıl hazırlanır?
• 2 su bardağı yulaf ezmesi
• 1 çay bardağı ceviz
• 1 çay bardağı çiğ badem
• 1 çay bardağı çiğ fındık
• 1 çay bardağı çiğ kabak çekirdeği
• 1 çay bardağı kuru yaban mersini
• 1 çay bardağı keten tohumu
• 1 yemek kaşığı çam fıstığı
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
• 2 yemek kaşığı bal

Tanıştıralım Granola..Granola Yapılışı:

Malzemeler:

· 1 buçuk su bardağı yulaf ezmesi
· Yarım su bardağı çiğ badem
· Yarım su bardağı ceviz
· Yarım su bardağı fındık
· 1 çay bardağı keten tohumu
· Yarım çay bardağı kabak çekirdeği içi
· 2 yemek kaşığı ham kakao
· Yarım çay bardağı yaban mersini
· 3-4 yemek kaşığı bal
· 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
* 1 yemek kaşığı ham kakao
· 1 tatlı kaşığı tarçın
Tanıştıralım Granola..
Yapılışı:

· Fındık ve bademler büyükçe kalacak şekilde Arçelik Doğrayıcıda kırılır.
· Büyük bir kase içerisine yulaf, badem, ceviz, fındık, keten tohumu, kabak çekirdeği, ham kakao, yaban mersini ve tarçın alınır karıştırılır.
· Ayrı bir yerde Hindistan cevizi yağı ve bal karıştırılır. Yulaflı karışıma eklenir.
· Tüm karışım yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökülür.
· Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede pişirilir.
· 10 dakikada bir fırın kapağı açılıp karıştırılır.
· Pişen granola fırın kapağı açılır ve soğumaya bırakılır.
· İster sütle, ister yoğurtla; ister kahvaltı yerine isterseniz de ara öğün niyetine tüketilir, afiyet olsun!

Nasıl tüketilir bu Granola?

Sabahları bir kâsenin içine 4 yemek kaşığı granola koyduktan sonra üzerine yoğurt veya süt ekleyebilirsiniz. Dilerseniz üzerine ayrıca kuru meyve veya meyve ilave edebilirsiniz. Fazla yağ içerdiği için gün içeresinde en fazla 4 yemek kaşığı tüketmenizi öneriyoruz.

Granola neden bu kadar sağlıklı?

Granolanın bu kadar sağlıklı olmasının ve çok fazla kişi tarafından tercih edilmesinin sebebi ise içerdiği yulaf. Bilindiği üzere yulaf tok tutuyor ve arıca lif sayesinde kan şekerinin ve kolesterolün düzenlenmesinde yardımcı oluyor. Tok tutma özelliği ve lifli yapısından dolayı kilo kontrolünü kolaylaştırıyor. Yulaf kompleks bir karbonhidrat olduğu için şeker içermez ve enerjinizi yavaş yavaş yükseltir. Ayrıca B vitamini, magnezyum ve demir gibi vitamin ve mineraller içeren bir besindir.


Tanıştıralım Granola..

False