GeriKadın Sağlığı Süt ürünlerini saklarken bunlara dikkat!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Süt ürünlerini saklarken bunlara dikkat!

Süt ürünlerini saklarken bunlara dikkat!

"Süt ürünlerinin bozulmadan tazeliğini uzun süre koruyabilmesi için doğru hijyen ve saklama koşullarının sağlanması son derece önemli."

Kalsiyum, protein, A, B, D, E vitaminleri bakımından zengin olan süt ürünleri özellikle büyüme ve kemik sağlığının korunmasında çok önemlidir.

Süt ürünlerini saklarken bunlara dikkat 

Süt ürünlerinin buzdolabında saklanmasında genel olarak dikkat edilmesi gereken ilk kural, ürünlerin satın alındıktan sonra en kısa zamanda buzdolabına yerleştirilmesi gerekliliğidir.
Süt ürünlerini saklarken bunlara dikkat

Ürünler, buzdolabında +4 ile +6 0C arasında sıcaklıklarda saklanmalıdır. Bu nedenle ürünler, sık sık açılma nedeni ile buzdolabının kapak kısmına ve rafların kapağa yakın kısımlarına yerleştirilmemelidir. Ürünler tüketilirken porsiyonlara ayrılmalı ve o şekilde servis edilmelidir.


Beyaz Peynir
Genellikle salamura (tuzlu su) içinde satışa sunulan beyaz peynirler buzdolabında su içinde kapalı olarak bekletilebilir veya hava almayacak bir kap içinde ya da streçe sarılarak buzdolabında saklanmalıdır. Beyaz peynir eğer üzerinde kültür ile olgunlaştırılmış ve pastörize sütten yapılmıştır ibaresi varsa gözenek olması istenmez.

Süt ürünlerini saklarken bunlara dikkat 

Kaşar Peynir
Hava ile teması istenmeyen bir üründür. Paket açıldıktan sonra kalan kısım mutlaka streçle sarılmalı veya hava geçirmez kaba yerleştirilmelidir. Bazı tip kaşarlar özel olarak küflü şekilde satılmaktadır. Ancak etiketinde belirtilmediği sürece küflü kaşar tüketmek uygun değildir.

Süt ürünlerini saklarken bunlara dikkat 

Krem Peynir
Paket açılıp porsiyon olarak servis edilmeli ve kapağı devamlı kapalı olarak buzdolabında saklanmalıdır.

Süt ürünlerini saklarken bunlara dikkat 

Örgü Peyniri
Açıldıktan sonra streçle sarılmalı veya hava almaz bir kap içine konulmalıdır.

Süt ürünlerini saklarken bunlara dikkat 

Yoğurt
Uzun süre bekletilmemeli ve buzdolabında muhafaza edilmelidir. Yoğurt kimyasal olarak en az %80 su içeriğine sahiptir. Bu nedenle darbe sonucu su sızmaları oluşabilir.

Süt ürünlerini saklarken bunlara dikkat 

Tereyağı
Koku çekme özelliği çok yüksek olan bir üründür. Dolayısıyla hava geçirmeyecek şekilde steçle sarılmalı ve hava geçirmez kapta saklanmalıdır.

Süt ürünlerini saklarken bunlara dikkat


Kadın Kanalları Editörü: Burcunur Yılmaz